Nemanja Radonjić o povratku na “Marakanu”: Stigao sam u pravo vrijeme

Glas Srpske
Nemanja Radonjić o povratku na “Marakanu”: Stigao sam u pravo vrijeme

BEOGRAD - Cijelog ljeta vladala je neizvjesnost među navijačima Crvene zvezde u vezi sa povratkom Nemanje Radonjića u klub. Jednog trenutka bio je blizu, drugog predaleko, da bi se posljednjeg dana prelaznog roka brzonogi fudbaler vratio na dobro poznato mjesto.

Kako kaže, znatno je zreliji, spreman da pruži maksimum i ostavi još značajniji trag u klubu za koji navija od malih nogu. Radonjić je govorio o ciljevima, prošlom mandatu, ali i o uzbudljivom i neizvjesnom ljetu, otkrivši kako je ono izgledalo iz njegove perspektive.

- Stizalo mi je dosta poruka. Stalno sam u kontaktu sa navijačima Crvene zvezde, u dobrim sam odnosima sa njima i stalno su me ispitivali dok je trajao prelazni rok da li dolazim ili ne. Rekao sam im da čekam još, jer nisam znao šta će se dogoditi. Trebalo je klubovi da se dogovore i ja sam mislio da će se dogovoriti malo ranije, ali dobro, na kraju sam stigao u pravo vreme - rekao je Radonjić.

Nekadašnji fudbaler Rome, Marselja, Torina, Benfike, Herte i Majorke tvrdi da su mu godine u inostranstvu pomogle da sazri.

- Bio sam šest godina preko, bio sam u dobrim klubovima i mislim da sam dosta sazreo kao igrač, da nisam kao što sam bio pre šest godina što je i normalno, jer sam bio dosta mlađi. Nadam se da ću moći da pomognem ekipi i da ću moći da sarađujem sa trenerom Vladanom Milojevićem kao što sam sarađivao u prošlom mandatu - dodao je Radonjić.

Uz brzonogog ofanzivca Zvezda je posljednjeg dana prelaznog roka dovela još Silasa i Radeta Krunića, a rođeni Nišlija smatra da je srpski šampion napravio dobar posao na tržištu te da može u narednu fazu Lige šampiona.

- Verujem da smo napravili dobru ekipu za Ligu šampiona, naravno i za ligu i kup. Voleo bih da napadnemo Ligu šampiona i da vidimo da li može da se ode dalje, a mislim da može. Ceo život sam navijač Zvezde, stvarno mi je velika želja bila da potpišem. Onda kada sam potpisao, pre sedam godina, to mi je bio najveći san. Drugi je da igram Ligu šampiona i on će se ostvariti sigurno samo da krenemo - poručio je Radonjić.

Iako je šest sezona proveo u najjačim evropskim ligama, umio je Nemanja često da sa tribina isprati utakmice fudbalskog, ali i košarkaškog kluba Crvene zvezde.

- Još kad sam otišao poželeo sam možda odmah da se vratim, ali nisam bio u mogućnosti. Inače, volim da gledam svaku utakmicu Crvene zvezde, i fudbalsku i košarkašku. Kada odem na košarku stalno mi pevaju navijači, osetim se baš lepo u tom momentu - istakao je Radonjić.

Otkrio je odlični as i koje su mu tri utakmice iz prvog mandata u dresu Crvene zvezde najdraže.

- Krasnodar, Trnava i derbi. O derbiju ne treba pričati, to je najveća utakmica za svakog Zvezdaša, to je nešto posebno, nije isto kao kad igraš sa drugim timovima. Opet, što se tiče Krasnodara i Trnave... Krasnodar je bio možda najbitnija utakmica Zvezde u poslednjih 25-30 godina jer smo ušli u Evropu i od tad mislim da nismo ni izlazili. Tako da su mi to sigurno tri najdraže utakmice u dresu Zvezde - zaključio je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana