Neka bude borba neprestana: Dan za velike momente u fudbalu!

Glas Srpske
Neka bude borba neprestana: Dan za velike momente u fudbalu!

BANjALUKA - U jednom od hodnika kultnog "Enfild Rouda" nalazi se ogromnim slovima napisan citat Jirgena Klopa: "Ovo je mjesto za velike momente u fudbalu". Malom igrom riječi, prilagođeno današnjem Borčevom izazovu, sa vjerom u izabranike Mladena Žižovića možemo reći: "Ovo je dan za velike momente u fudbalu!"

Vrelo srce, hladna glava i mirna noga večeras "crveno-plave" mogu odvesti u, do prije nekoliko godina, nezamislivi fudbalski raj. Igra iz Budimpešte hrabri, sada je potrebno napraviti iskorak prema napred, ali bukvalno. Potrebno je jednom zatresti mrežu Deneša Dibusa ili doći do penala i uzdati se u hobotnicu, Filipa Manojlovića. "Fradi" nije u piku. Jansenov tim je nakrcan skupim igračima, koje je potrebno složiti u sistem, a lako se može desiti da fudbaleri Borca taj posao gurnu u ruke nekom drugom, jer ukoliko ne prođu trijumfalno kroz Banjaluku, Paskal Jansen će dobiti otkaz prije nego što autobus sa "Fradijevim" igračima dođe do aerodroma  u Mahovljanima.

Lišeni bilo kakvog imperativa, Srđan Grahovac i njegovi saigrači odigrali su doktorsku partiju u Budimpešti. Holandski tandem štopera Bart Mejers - Jurič Karolina je cinično i hladno odigrao protiv napadača "zeleno-bijelih" Barnabasa Varge i Aleksandra Pešića. Bekovi Zoran Kvržić i Marko Vukčević su zatvorili bokove. Grahovac i Dino Skorup bili su neumorni, pretrčali su kilometre i odsjekli fantaziste "Fradija" od špiceva. Enver Kulašin, Nikola Srećković i Jovo Lukić napred bili su prva linija defanzive. Takođe i momci koji su ušli sa klupe, David Čavić, Aleks Pihler, Esmir Hasukić i Damir Hrelja, nisu dozvolili da padne Borac, već su održali nivo. Igrao je Borac sa nožem u zubima, po taktovima svojih "lešinara" koji su na tribinama dobili duel protiv domaćih fanova.

Neko od kolega iz banjalučkih redakcija reče da ga je Borac u Budimpešti podsjetio na Crvenu zvezdu iz prvog mandata Vladana Milojevića i bio je u pravu. Domaći igrači, koji osjećaju klub, sa nekoliko stranaca koji prave razliku, složeni su u moćnu ruku, pesnicu, koju je teško oboriti. Nije to bio samo slučaj u glavnom gradu Mađarske već tokom kompletnih kvalifikacija, još od onih mečeva protiv Egnatije. Treba biti iskren i reći da Banjalučane i prati sreća, ali "crveno-plavi" su je zaslužili svojim igrama, ali i kao klub Borac je zaslužio da mu se vrate neke stvari, recimo Kluž, pa što da ne i Austrija... Liga konferencije je već u džepu, ali neki znakovi pored puta govore, uz sve apsolvirano, da je pred nama Borčeva noć za sva vremena.

Navijaću za Borac

Jedan od domaćina banjalučkim novinarima u Budimpešti, kada je igran prvi susret Ferencvaroša i Borca, bio je Đorđe Kamber, pomoćni trener Honveda. Nekadašnji defanzivac OFK Beograda i Željezničara poručuje da će večeras biti uz "crveno-plave"

- Borac ima šanse! Biću uz televizor, gledaću utakmicu i navijati za Banjalučane. Nadam se da će uspjeti izbaciti "Fradi" - istakao je Kamber.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana