Nejmar poželio da se vrati u Barselonu, ali od toga nema ništa

Glas Srpske
Nejmar poželio da se vrati u Barselonu, ali od toga nema ništa

BARSELONA - Pojavila se informacija, želja je postojala. Nejmar je imao ideju da se vrati na “Nou kamp”, ali ispriječio se šef struke Hansi Flik.

Možda su mu dosadili Arapi iako su ga optočili zlatom. Možda stvarno voli “blaugranu”, kao što priča, ali biće i da voli novac malo više. A možda je Brazilac jednostavno vidio kako je Ilkaj Gundogan riješio status pa je pokušao isto. Gundogan je brzopotezno, čim je shvatio da nije u planovima Hansija Flika, kontaktirao sa Mančester sitijem i po ubrzanom postupku obnovio saradnju sa Pepom Gvardiolom. Sličnom scenariju se nadao Brazilac iz Al Hilala, poželio da se vrati u Kataloniju, međutim, ispriječio se sud trenera u vidu dva slova, ne.

Nejmar je prema vijestima Đerara Romera, novinara bliskog Barseloni, sam sebe ponudio predsjedniku Đoanu Laporti, riješen da ponovo zaigra za klub koji je napustio 2017, kad je potpisao za PSŽ. Kad je Laporta ideju predstavio novom trenuru, Nijemac je bio jasan u poruci da mu 32-godišnji as nije potreban. Utemeljenje je pronađeno u činjenici da je Barsa išla na podmlađivanje kadra u aktuelnom prelaznom roku, te je od Đirone kupila 22-godišnjeg Paua Viktora, a iz Lajpciga se kući vratio četiri godine stariji Dani Olmo, u punoj snazi, ovjenčan titulom prvaka Starog kontinenta na nedavnom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Pride, finansijski Katalonci ni u jednoj varijanti ne bi mogli da isprate zahtjeve Nejmara, čak i da on smanji prohtjeve, jer dosad nisu ni registrovali Olma usljed pravila o finansijskom fer-pleju za klubove La lige. Realno, potreba za još jednim ofanzivcem postoji. Zato je Barselona jurila Nika Vilijamsa iz Atletik Bilbaoa i stidljivo probala da iz Milana dovede Rafaela Leaa. Tu je šansu vidio Nejmar, ali je ideja sasječena od strane novog stručnog štaba i prije nego što se diskutovalo o novcu. Još nešto je ograničavajući faktor za Nejmara. Tek je ljetos zaliječio tešku povredu koljena zbog koje je propustio maltene kompletnu minulu sezonu. Odigrao je samo pet utakmica za Al Hilal prije bolovanja, onda putovao u Brazil i malo se provodio, a nije baš da se takvo ponašanje dopada pedantnom Fliku.

Lengle

Fudbaler Barselone Kleman Lengle igraće do kraja sezone na pozajmici u Atletiku, saopštio je madridski klub. Francuz je član katalonskog kluba od 2018. godine, a posljednje dvije sezone proveo je na pozajmicama u Totenhemu i Aston Vili. On je prije Barselone igrao za Sevilju i Nansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana