Nedeljko Ćorić, predsjednik bijeljinskog tima: Radnik vidim i u Evropi

G.S.
Nedeljko Ćorić, predsjednik bijeljinskog tima: Radnik vidim i u Evropi

BANjALUKA - Predsjednik Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine Nedeljko Ćorić optimista je pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

Poslije 11 odigranih kola u šampionatu Srpske, Radnik je na prvoj poziciji sa 25 bodova, dva više od glavnih konkurenata Rudar Prijedora i Laktaša. Prvi čovjek bijeljinskog prvoligaša ističe da su u klubu postavili zdrave temelje za prosperitet.

- Radnik je prije godinu i po dana bio u veoma teškoj situaciji. Imao sam volju i viziju kada je uslijedio poziv da zajedničkim snagama prebrodimo krizu i krenemo naprijed. Nije lako, ali vide se veliki pomaci. Nismo krenuli od nule, već iz minusa - istakao je Ćorić za Radio televiziju Republike Srpske. Ambicije nisu male, ali ide se korak po korak.

- Ciljevi su visoko postavljeni i traju četiri godine. Prvi cilj je povratak u Premijer ligu BiH, potom da budemo stabilan premijerligaš, a onda i da igramo Evropu. Želimo da dođemo u fazu kada će klub moći da živi od svog rada, a ne da neko drugi ulaže u nas. Isto tako, želja je da budemo fudbalski brend regije, koji će praviti igrače za najbolje klubove - priča Ćorić.

Poseban segment su navijači.

- Najgledanija smo ekipa u šampionatu Srpske. Nije lako privući gledaoce na stadion u moru TV prenosa vrhunskih utakmica. Kada budemo imali 5.000 gledalaca na svakoj utakmici, onda smo napravili pravu stvar, a do tada ćemo edukovati navijače da budu uz igrače i kada pobjeđuju i kada gube - istakao je Ćorić, koji je zahvalio i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na podršci obećavši da neće biti uzaludna.

Pred svima u klubu postavio je još jedan uslov, nimalo lak.

- Želimo da vratimo sve igrače u Radnik koji su s naših prostora. Svima su vrata otvorena, želimo da pravimo domaći ambijent - zaključio je Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana