Ne vraćajte se do Nikoljdana!

GS
Foto: FSS

Sveti Nikola se posrećio Srbiji i Jugoslaviji 1991. godine, kada je Crvena zvezda na stadionu takvog imena u Bariju podigla pehar namijenjen najboljem u Evropi.

A sada tri decenije kasnije Srbija ispraća "orlove" na Svjetsko prvenstvo u Katar i želimo im da se ne vrate u Srbiju prije 19. decembra, kada je krsna slava Nikoljdan.

To bi značilo da su izabranici Dragana Stojkovića igrali finale Mundijala, nešto što sada djeluje kao naučna fantastika, ali fudbal je nešto gdje se snovi lako pretvaraju u javu. Naučili su nas to Grci 2004. godine kada su postali prvaci Evrope, ali i Hrvati 2018. vicešampioni svijeta.

"Orlovi" su jutros iz Stare Pazove, krenuli na aerodrom Nikola Tesla, odakle su, predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, krenuli put Maname gdej će 18. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bahreina.

Odlazak u Dohu predviđen je dan kasnije, dok će prvu utakmicu na SP u Kataru "orlovi" odigrati protiv Brazila 24. novembra.

Srbija će drugi susret G grupe igrati protiv Kameruna 28. novembra, dok je treći meč protiv selekcije Švajcarske 2. decembra, pišu Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana