Navijači Crvene zvezde transparentom "pecnuli" Mančester siti

GS
Navijači Crvene zvezde transparentom "pecnuli" Mančester siti

BEOGRAD - Navijači Crvene zvezde imali su i jedan transparent kojim su "pecnuli" Mančester siti.

Crvena zvezda igra protiv Mančester sitija u Ligi šampiona, a navijači srpskog tima imali su posebnu poruku za goste. Napravili su transparent kojim su "pecnuli" rivala, prenosi Mondo.

"Kad fudbal nije bio samo u novcu. Svjetski šampioni 1991. godine", pisalo je na transparentu. Jasna aluzija na velika novčana sredstva i ulaganja "građana" od kada su ih preuzeli arapski vlasnici.

U loži "Marakane" je vlasnik Sitija Haldun Al Mubarak (48) što je izgleda bio još jedan razlog za isticanje ovog transparenta. On nije vlasnik samo Sitija, već i Melburn sitija i Mumbaj sitija, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je savjetnik predsjednika i predsjedava Upravom za izvršne poslove. Siti je poslije "finansijskih injekcija" počeo da pravi uspjehe i da osvaja titule, ima pet trofeja u Premijer ligi, kao i jedan u Ligi šampiona. Doduše, zbog finansijskih malverzacija je podnijeta i optužba protiv njih i prijeti im izbacivanje iz lige.

Navijači Zvezde podsjetili su Siti na veliki uspjeh ostvaren 1991. godine kada je pobijedila Olimpik iz Marselja poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca i osvojila Kup evropskih šampiona. Nešto kasnije je postala i prvak svijeta pobjedom protiv čileanskog Kolo Kola u finalu (3:0). Pehar Lige šampiona u Bariju podigli su Siniša Mihajlović, Robert Prosinečki, Darko Pančev, Miodrag Belodedić, Dragiša Binić...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana