Navijač AEK-a ubijen u sukobu sa navijačima Dinama, uhapšene 82 osobe (VIDEO)

Tanjug, Agencije
Navijač AEK-a ubijen u sukobu sa navijačima Dinama, uhapšene 82 osobe (VIDEO)

ATINA- Navijač grčkog AEK-a ubijen je u tuči fudbalskih navijača tog kluba i zagrebačkog Dinama, prenosi portal grčke TV ERT.

Dvadesetdvogodišnji mladić je stradao pošto je zadobio više uboda nožem, a povrijeđena su četiri Grka i četiri Hrvata.

Uhapšena su 82 hrvatska navijača, jedan Austrijanac, jedan državljanin BiH, jedan Albanac, jedan Nijemac i dva Grka, navodi televizija. Još pet grčkih i tri hrvatska navijača su uhapšeni i smješteni u bolnicu.

Grupa od 150-200 navijača Dinama stigla je organizovano drumskim putem u Grčku, uoči današnje utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama.

Prvak Hrvatske igra prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv AEK-a, a do sukoba je došlo iako je bilo jasno da gostujućih navijača neće biti na stadionu. Oko 200 pristalica "modrih" je stiglo u Atinu i u kvartu Nea Filadelfija došlo je do velikog incidenta.

Navodno su se Bed blu bojsi okupili kod stadiona AEK-a o krenuli da lome sve što im se našlo na putu, a brzo su im odgovorili navijači grčkog kluba.

Policija je uspjela da spriječi potpuni haos.

U policijskom izjveštaju piše i da su navijači Dinama željeli da upadnu na stadion AEK-a, te da su oštetili simbol kluba, čeličnog orla, na ulazu nakon što im upad nije uspio. Oštećene su mnoge radnje i automobili, jer su hrvatski navijači zapalili kante i suvo granje u blizini otvorenog parkinga i razbili šoferšajbne na automobilima, navodi ERT.

Nakon tuče veliki broj policijskih snaga raspoređen je širom Atine, posebno u okolini AEK-ovog stadiona.

UEFA je odlučila da na stadionu tokom meča AEK – Dinamo neće biti sektora za gostujuće navijače upravo kako bi se izbjegli neredi. Još se ne zna da li će današnja utakmica biti odigrana nakon noćašnjeg tragičnog događaja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana