Napadač Slavije Stefan Arbinja u novoj ulozi: Ipak ne bih opet na gol

D. D.
Foto: Lala Berjan

ISTOČNO SARAJEVO - Napadač Slavije Stefan Arbinja zauvijek će pamtiti duel u Prnjavoru u 21. kolu Prve lige Republike Srpske. Ne samo da je postigao dva gola i donio svom timu tri boda, već je u sudijskoj nadoknadi morao da stane i na gol.

Naime, zbog prigovora isključen je golman Nino Nedžibović, a kako je trener Regoje izvršio izmjene na gol je stao upravo Arbinja, koji je imao i jednu uspješnu intervenciju.

- Ponekad sam na treningu znao da stanem na gol i branim u šali pa su valjda zato odlučili da ja branim u toj nadoknadi poslije isključenja Nedžibovića. Domaći tim imao je i korner, a poslije intervencije svirao je glavni sudija kraj meča. Iako sam bio uspješan na debiju, ipak bih volio da na narednim mečevima opet ne stajem na gol. Više mi leži da postižem pogotke - rekao je Arbinja.

Slavija se poslije poraza na otvaranju sezone sa dva veoma teška gostovanja vratila sa četiri boda. U oba meča Arbinja je pokazao sjajnu formu i postigao je po dva pogotka u Bijeljini i Prnjavoru.

- Drago mi je zbog golova, sigurno da oni puno znače svakom napadaču pa tako i meni. Najvažnije je ipak da je tim osvojio četiri boda. Cilj Slavije je da bude u gornjem dijelu te da afirmiše mlade igrače i stvara tim za budućnost. Za sad smo na dobrom putu i kvalitetan rad na treninzima smo prenijeli na teren - istakao je Arbinja.

Nada se da će golgetersku seriju nastaviti i na domaćem terenu protiv Omarske.

- Potrudiću se da nastavim seriju i na narednoj utakmici. U dobroj sam formi kao i čitava ekipa, tako da se nadamo da ćemo pred našim navijačima ovjeriti ove bodove osvojene na gostovanjima - dodao je Arbinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana