Napadač Jovo Lukić pred duele protiv Sarajeva i Zrinjskog: Derbiji kroje vrh

Darko Dragičević
Napadač Jovo Lukić pred duele protiv Sarajeva i Zrinjskog: Derbiji kroje vrh

BANjALUKA - Mini pauza je gotova, pred fudbalerima Borca su derbi mečevi protiv najvećih kandidata u borbi za titulu šampiona BiH. Banjalučani će na svom terenu ugostiti Sarajevo i Zrinjski u samo pet dana.

Ekipa Vinka Marinovića je u naletu, vezali su osam pobjeda i sad taj uspješan niz žele da krunišu dobrim rezultatima u derbijima. Prvo ide zaostali meč protiv Sarajeva u srijedu.

Jedan od aduta Borca u ovom duelu biće i napadač Jovo Lukić. U posljednja četiri meča, postigao je tri gola i pokazao da je kriza iza njega. Na terenu ponovo djeluje efikasno, jako u duelu i sigurno da puno znači za igru ekipe.

- Golovi su najbolji lijek za izlazak iz krize. Puno mi znače, igram s više samopouzdanja, ali i generalno osjećam da sam u puno boljoj formi, da sam pokretljiviji i da čitava ekipa izgleda bolje. Želimo da nastavimo u tom ritmu - poručio je Lukić.

Upravo je sjajni napadač u sezoni 2021/22. pokazao da zna kako da zatrese mrežu bordo tima. Uspio je da dva puta bude strijelac protiv narednog rivala Sarajeva. Prvo je pogodio za bod na gostovanju, a zatim u proljećnom dijelu sezone dao je gol za trijumf 1:0.

- Derbiji su inspiracija za svakog igrača. Nadam se da ću nastaviti da igram u dobroj formi, a najbitnije jeste to da ostvarimo pobjedu. Nije zaista bitno ko će postići gol. Imamo četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevu i bilo bi odlično da tu prednost povećamo nakon derbija - dodao je napadač.

Sarajevo igra takođe u odličnoj formi, a uzdanica tima s Koševa jeste bivši član Borca Almedin Ziljkić.

- Ziljkić je zaista sjajan igrač, može na svoj individualni kvalitet da napravi problem svakom rivalu. Odlično ga poznajemo i vjerujem da ćemo uspjeti da ga zadržimo, ne samo njega već i ostale igrače jer je Sarajevo veoma dobra ekipa. Ipak i mi imamo svoj kvalitet i uz dobru pripremu se nadamo najboljem - rekao je Jovo.

Banjalučani su oborili klupski rekord po broju pobjeda, a sad žele da ga dodatno poprave. I zbog toga im je u narednim mečevima protiv Sarajeva u srijedu te Zrinjskog u nedjelju svakako potrebna podrška navijača.

- Vjerujem da je serija uspješnih rezultata najbolja pozivnica za naše navijače da dođu i podrže nas u ova dva derbija koji će biti veoma značajni u borbi za prvo mjesto. Oborili smo klupski rekord po broju vezanih pobjeda i sad želimo da ga dodatno popravimo. Zbog toga nam je potrebna još veća podrška s tribina. U goste nam dolaze uz nas dvije najbolje ekipe tako da se očekuju zaista teški mečevi, a uz navijače bi lakše došli do ostvarenja naših ciljeva. 

Prodaja ulaznica

Banjalučki klub nastavlja lijepu tradiciju pa će i ove subote na Trgu Krajine pristalice “crveno-plavih” moći da se druže sa prvotimcima. Ovaj put tu su Fedor Predragović, Nikola Pejović, Maks Juraj Ćelić i Jakov Blagaić. U subotu počinje i prodaja ulaznica za derbi utakmicu sa Sarajevom (srijeda, 18. oktobar, u 19 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana