Naložena privremena obustava rada MY TV koja je emitovala utakmica Mundijala

Agencije
Naložena privremena obustava rada MY TV koja je emitovala utakmica Mundijala

SARAJEVO - Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH donijela je odluku da privremeno bude obustavljen rad MY TV servisa, koji je u vlasništvu BH Telekoma, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz BH Telecoma su dodali da su medijska prava na emitovanje utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva prenijeli na BHRT.

Naglasili su da će na osnovu privremenem mjere izdate 7. decembra MY TV servis će privremeno obustaviti rad od danas.

U BH Telekoma napominjz da su sa BHRT-om u maju 2022. godine potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih takmičenja.

- U okviru navedene saradnje, BH Telekom je stekao prava na emitovanje uživo 18 utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, dok se preostale utakmice emituju na kanalima BHRT-a. Prenos navedenih utakmica regulisan je ugovorom o sublicenciranju između BHRT-a i BH Telekoma, koji je zaključen u skladu sa svim pravilima organizacija FIFA i EBU, te na osnovu njihovog odobrenja - navode u BH Telecomu.

Zbog prenosa utakmica Svjetskog prvenstva javnost u BiH je imala brojne kritike-  zbog toga što su ta prava ustupljenu servisu MY TV  utakmice nije bilo moguće gledati u direktnom prenosu na BHRT-u.

Neke od utakmica osmine finala većina gledalaca iz BiH je gledala sa 15 minuta kašnjenja, dok su na pomenutoj platformi išle direktno emitovane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana