Nakon boda protiv „furije”, Srbija izlazi na megdan Danskoj

G.S.
Foto: G.S.

KOPENHAGEN - Fudbalska reprezentacija Srbije u nedjelju od 18 časova gostuje u Kopenhagenu, gdje će protiv Danske igrati meč drugog kola A divizije Lige nacija.

Ukoliko se podmlađena četa Dragana Stojkovića vrati neporažena sa čuvenog „Parkena”, onda će remi protiv Španije sa „Marakane” (0:0) dodatno dobiti na važnosti i značiti da je ovaj tim na pravom putu. Srbija teško igra protiv „dinamitaša”, ali u posljednjem duelu na Evropskom prvenstvu „orlovi” su pokazali da mogu.

Međutim, u Kopenhagenu će na teren istrčati gotovo potpuno izmijenjen sastav „orlova”, a i Danci su pretrpjeli određene promjene u odnosu na posljednji međusobni okršaj.

Novi (privremeni) selektor Lars Knudsen dobio je šansu da vodi selekciju iako je poslije ostavke Kaspera Hjulmanda bilo planirano da do kraja godine na klupi sjedi Morten Vighorst, da bi se ovaj iznenada prije dvije sedmice povukao zbog stresa.

Knudsen je vukao sjajne poteze na otvaranju Lige nacija protiv Švajcarske (2:0). I sam je promovisao dvojicu klinaca.

Prvi je 23-godišnji Albert Grenbek, koji može da bude od velike koristi na sredini terena. Drugi debitant je Patrik Dorgu.

Napadač koga je Fudbalski savez Danske „preoteo” Nigeriji je doslovce u prvom kontaktu s loptom dao gol. Za njega će biti zadužen Strahinja Pavlović, koji je odigrao sjajno protiv „furije”.

- Dosad je bio fokus na Španiji, sad je Danska, problem je što se igra na tri dana. Sigurno će biti promena, da se osvežimo malo novim igračima. Sigurno će biti sličan pristup kao i na „Marakani”, nadamo se dobrom rezultatu - rekao je Pavlović.

Selektor Stojković detaljno je spremio utakmicu protiv Španije, isto čini i pred nedjeljni meč.

- Dobra su ekipa, analiziramo ih. Imamo vremena. Prikupljamo sve moguće informacije - istakao je Stojković.

Glavnokomandujući srpske čete dotakao se i duela protiv Španije, ali i velike šanse Luke Jovića koju je imao u tom susretu, kada je promašio skoro prazan gol.

- Ništa nisam rekao Luki, zagrlio sam ga, glavu gore i idemo dalje. Njemu je najteže, jer to je praktično penal bez golmana, ali fudbal je igra grešaka i promašaja. Doći će golovi u svakom slučaju. U ofanzivnom smislu, ako stojite u niskoj zoni, jedino što možete da uradite je da iz nekog kontranapada ugrozite protivnika. Mi smo bili strpljivi, čekali šansu, dočekali je i videli ste - zaključio je Stojković.

Kavano na centru

UEFA je za glavnog sudiju za nedjeljni meč odredila engleskog arbitra Krisa Kavana. Njegovi pomoćnici u meču drugog kola grupe A4 Lige nacija biće Simon Benet i Danijel Robatan, a četvrti sudija biće još jedan Englez, Entoni Tejlor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana