Najgora reprezentacija svijeta upisala je prvu pobjedu nakon 20 godina

Mondo.ba
Najgora reprezentacija svijeta upisala je prvu pobjedu nakon 20 godina

Tinejdžer Niko Sensoli u junu je debitovao za San Marino, a u svom četvrtom nastupu ispisao istoriju nacionalnog tima pogotkom za pobjedu koja se čekala dvije decenije.

Fudbalska čuda se dešavaju, a to je u četvrtak uveče dokazala i zvanično najlošija reprezentacija na svijetu.

San Marino, trenutno 210. ekipa na svijetu, odnosno posljednjeplasirani na FIFA rang listi napravio je čudo i savladao Lihtenštajn 1:0, upisavši prvu pobjedu poslije nešto više od 20 godina!

Selekcija koju uglavnom čine fudbaleri amateri dobila je u Ligi nacija priliku kakva se rijetko pruža, duel sa Lihtenštajnom, selekcijom od koje ih dijeli samo 11 mjesta na listi, ali još važnije – jedine zemlje koju je San Marino ikada pobijedio.

Prva i jedina pobjeda San Marina desila se u aprilu 2004. kada je takođe minimalnim rezultatom savladan upravo Lihtenštajn, tada u prijateljskoj utakmici, piše Mondo.

Dvadeset godina čekao je San Marino na novi trijumf, njihovi navijači čak su se nazvali „Brigada bez radosti“ (Brigata mai una gioia), a sudbina je htjela da Lihtenštajn bude ponovo njihova žrtva.

Sudbina je htjela i da pored svih reprezenztativaca koji su tokom prethodne dvije decenije nosili dres sa nacionalnim grbom, mnogi su u međuvremenu i završili reprezentativnu karijeru bez ijedne pobjede, junak bude tinejdžer koji je debitovao prije tri mjeseca.

Devetnaestogodišnji Niko Sensoli u 53. minutu, u svom tek četvrtom nastupu za nacionalni tim, postigao je gol za istorijsku pobjedu, ne samo prvu poslije 20 godina, već i prvu pobjedu San Marina u takmičarskim mečevima ikada!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana