Najbolji strijelac Srpske Bojan Marković o nastavku karijere: Laktaši imaju prednost

G.S.
Najbolji strijelac Srpske Bojan Marković o nastavku karijere: Laktaši imaju prednost

BANjALUKA - Napadač Laktaša Bojan Marković obilježio je sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Sa 26 golova bio je najbolji strijelac takmičenja i dao pun doprinos uspjesima tima.

Marković je treći put zaradio titulu najboljeg strijelca takmičenja, a uz to je imao i devet asistencija u ligi. Prva dva puta ostvario je to kao prvotimac Željezničara. Takođe, proglašen je i za najboljeg fudbalera Republike Srpske za prošlu godinu.

- Sigurno da je ovo bila sezona za pamćenje. Klub je ostvario sjajan rezultat u povratničkoj sezoni u Prvoj ligi Republike Srpske, a meni je očigledno prijala uloga u timu kod trenera Miljana Bajića. Igrali smo napadački, stvarali dosta prilika i na kraju sam došao do broja od 26 golova u prvenstvu i tri u kupu, čime mogu da budem prezadovoljan i to mi je najbolji učinak. Naravno da to nije samo moja zasluga, već i saigrača koji su odigrali sjajnu sezonu - istakao je Marković.

Dobre partije donijele su i interesovanje pojedinih klubova iz inostranstva, ali Marković prvo želi da se odmori pa će prvo pregovarati sa sadašnjim klubom.

- Laktaši su zaista napravili pravu priču, imali smo ekipu koja je disala kao jedan. Iz te dobre atmosfere su došli i odlični rezultati. Ove sezone smo zaista visoko podigli ljestvicu. Nakon odmora prvo ću sa njima pregovarati o nastavku saradnje - istakao je Marković.

Laktaši su promovisali i prvo pojačanje, a to je Milan Šikanjić, sad već bivši napadač Kozare. Zanimljivo je da je on već sarađivao sa Markovićem tokom priprema u Borcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana