Najbolji strijelac Prve lige poručuje: Nije mi cilj da da sjedim na klupi!

Darko Pašagić
Najbolji strijelac Prve lige poručuje: Nije mi cilj da da sjedim na klupi!

LAKTAŠI - Najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske u završenoj sezoni bio je napadač Laktaša Milan Šikanjić, koji je sa 26 pogodaka daleko iza sebe ostavio igrača BSK-a Miloša Perovića sa 19 golova.

Tako je ovaj 24-godišnjak nastavio tamo gdje je stao Bojan Marković, koji je u prethodnoj sezoni takođe postao najbolji strijelac lige noseći dres ovog kluba.

- Nije to slučajno, jer su Laktaši dvije sezone zaredom najubojitija ekipa u prvenstvu. Ključ svega je kolektivna igra koja krasi klub i za to nikog ne treba da čudi što smo efikasni i kao ekipa, ali i što su pojedinci iz Laktaša na čelu liste strijelaca - rekao je

Šikanjić.

On je na početku prošlog šampionata došao u Laktaše iz gradiške Kozare, a preporuka su mu bili golovi.

- U toj sezoni noseći dres Kozare postigao sam 11 pogodaka, a zanimljivo je da sam od toga čak 10 dao u drugom dijelu prvenstva. To znači da sam u prethodnih godinu i po dana postigao čak 36 golova, na što sam izuzetno ponosan i slobodno mogu da kažem da je iza mene najbolji period u dosadašnjem dijelu karijere. Naravno da sve to nije samo moja zasluga, već bih zahvalio i saigračima iz Laktaša koji su bili od velike pomoći - naglasio je Šikanjić.

Poslije trećeg mjesta u sezoni 2022/23, sada su se Laktaši popeli stepenicu više.

- Možda smo mogli i nešto više, ali i ovako smo svi u klubu prezadovoljni. Po meni je ključna utakmica bila protiv Radnika. Odigrali smo je loše i zbog toga nam je svima u klubu krivo. Međutim, tituli Bijeljinaca se nema šta zamjeriti, jer su imali širi roster od nas i to je sigurno uticalo na konačan plasman - nastavio je Šikanjić.

Krajem juna ističe mu ugovor sa Laktašima, na stolu je već nekoliko ponuda, ali ovaj golgeter ima svoje planove.

- Ne krijem da imam nekoliko ponuda iz višeg ranga, pa i inostranstva, ali sam odlučio da mi nije cilj da negdje odem pa da onda sjedim na klupi. Ne želim da budem u nekoj ekipi samo da popunim broj igrača, kao što je bio slučaj dok sam bio u Borcu, već želim da budem na terenu i da nastavim da tresem mreže. Znam svoje kvalitete i neću da po svaku cijenu promijenim sredinu - kategoričan je Šikanjić.

Istakao je da mu je prioritet odlazak u inostranstvo, ali da se može desiti i da ne promijeni sredinu.

- Naravno da bih volio da odem u neki inostrani klub, jer smatram da sam sada potpuno igrački sazreo. Međutim, neće biti nikakvo čudo i ako ostanem u Laktašima. Klub je veoma stabilan igrački i finansijski, još treba malo da se dotjera infrastruktura, a ono što je najvažnije u svemu, sigurno je da u narednoj sezoni Laktaši jurišaju na titulu i plasman u Premijer ligu. To je logičan razvoj događaja. Treće, pa drugo mjesto, sada je vrijeme da budemo šampioni - dodao je Šikanjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana