Najbogatiji klub svijeta u velikom minusu, osuđen na radikalan potez

G.S.
Foto: Independent

NjUKASL – Poznati engleski klub Njukasl postao je najbogatiji na svijetu kada ga je jeseni 2021. godine kupio investicijski fond iz Saudijske Arabije, na čelu sa Mohamedom Bin Salmanom.

Od tada je klub sa Sent Džejms Parka ulagao neobično racionalno, nije "bacao" novce na skupocjene zvijezde, ali napravio je tim koji je prošle sezone izborio Ligu prvaka.

Ipak engleski mediji prenose da je Njukasl prošlu sezonu završio i u velikom minusu od čak 85 miliona evra, prenosi Kliks.

Takav nesrazmjer između prihoda i rashoda natjeraće čelnike Njukasla na radikalne poteze jer se moraju potruditi da ispoštuju pravilnik Premieršipa o finansijskom fer pleju.

Britanski Tajms navodi da su iz Njukasla priznali da će posegnuti za prodajom jednog od svojih glavnih igrača kako bi nadoknadili ovaj gubitak, a tako bi na transfer listi trebali završiti igrači poput Aleksandera Isaka, Svena Botmana ili Bruna Gimaresa.

Ove sezone Njukaslu baš i ne cvjetaju ruže u Premieršipu, ali glavni razlog za to je definitivno ogroman broj povrijeđenih igrača u timu, kao i suspenzija Sandra Tonalija zbog klađenja.

Trenutno je Njukasl tek devetoplasirani tim Premieršipa, a takmičenje u Ligi prvaka je okončao u grupnoj fazi kao posljednje plasirani tim grupe F.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana