Na turniru "Siniša Peulić" učestvuje 40 ekipa

Srna
Foto: Fejsbuk

PRNjAVOR- Na Sedmom međunarodnom omladinskom fudbalskom turniru "Siniša Peulić" koji se ovog vikenda igra u Prnjavoru učestvuje 40 ekipa iz svih krajeva Republike Srpske.

Boris Žižak, predsjednik Fudbalskog kluba "Ljubić" koji je organizator turnira, rekao je Srni da se ovim sportskim takmičenjem čuva uspomena na nekadašnjeg prvotimca koji je kao pripadnik Vojske Republike Srpske poginuo 1995. godine u Odbrambeno–otadžbinskom ratu.

"Na stadionu i turniru koji nose Sinišino ime u dva dana igraće oko 400 djece, a mi na ovaj način želimo poslati lijepu sliku iz Prnjavora i poruku da Siniša nikada neće biti zaboravljen", naglasio je Žižak.

Sinišin otac Borislavko istakao je da je održavanje turnira već sedmu godinu veoma značajno za porodicu Peulić jer pokazuje da klub u kojem je stasao Siniša i razvio igračku karijeru neće zaboraviti šta je on kao fudbaler ostavio iza sebe.

Početku turnira prisustvovao je i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš koji je naglasio da nikada neće biti zaboravljeno sve što je Siniša Peulić uradio za svoj grad, klub, ali i Republiku Srpsku.

"Zato smo danas svi ovdje i uvijek ističemo da je Siniša bio istinski primjer svim ljudima i sportskim radnicima u Prnjavoru, ali želimo da ostane uzor i mladim naraštajima koji tek dolaze", rekao je Tomaš Srni.

Predviđeno je da danas igraju djeca 2013. i 2015. godište, a sutra 2014. i 2016. godište.

Siniša Peulić bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera FK "Ljubić" u čijim je redovima igrao osamdesetih godina prošlog vijeka.

Peulić je igrao i za "Rudar" iz Prijedora, "Borac" iz Banjaluke i "Hajduk" iz Kule. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana