Na prozivci Sloge 27 fudbalera

Darko Pašagić
Na prozivci Sloge 27 fudbalera

DOBOJ – Poslije pauze od 25 dana sa pripremama za novu sezonu krenuli su i fudbaleri premijerligaša Sloge, a na prvom okupljanju šefu stručnog štaba Dobojlija Vladi Jagodiću javilo se 27 igrača.

Prvenstveni cilj kluba sa stadiona "Luke" u narednoj sezoni biće da se što prije obezbijedi opstanak, jer kao što je poznato elitu će zbog smanjenja lige na 10 klubova napustiti čak četiri ekipe.

- Prezadovoljan sam odzivom igrača na prvom okupljanju, jer od 28 pozvanih igrača nije bio samo opravdano odsutni Momčilo Mrkajić, koji se nalazi na terapijskom liječenju.

Među igračima, koji du bili na prozivci je i šesrt novajlija:

golmani Filip Erić i Bojan Pavlović, desni bočni Slobodan Đekić, štoper Dušan Ristić, te vezni fudbaleri Nemanja Đokić i Dino Hasanović – naglasio je Jagodić.

Klub su za sada napustila samo dvojica fudbalera. - Od ranije je poznato da je Ajdin Redžić otišao u Grčku i da je karijeru nastavio u Superligašu Asteras Tripolisu, a napustio nas je i Luka Božičković sa njim smo sporazumno raskinuli saradnju, jer je izrazio želju da se vrati u Sloveniju.

Obojici želimo da se zahvalim za sve što su uradili u dresu Sloge i da im poželim mnogo sreće u nastavku karijere – nastavio je Jagodić. Iskusni stručnjak očekuje da se ekipa kompletira u narednih danima.

- Želja nam je da to završimo što prije i da tako u kompletnom sastavu nastavimo sa pripremama. Do polaska na drugu fazu rada, koju ćemo obaviti na Zlatiboru od 3. do 18. jula radićemo na našim terenima i u teretani. Za vrijeme boravka u Srbiji planirano je da odigramo četiri kontrolna susreta.

Sada je i to sve definitivno poznato, tako da prvi susret igramo protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca 6. jula, dok će nam rival četiri dana kasnije biti Arsenal iz Tivta. Za 14. juli je dogovorena takmica sa još jednim crnogorski prvoligašem, Petrovcem, a posljednji meč na Zlatiboru igramo 17. jula protiv novosadske Mladosti GAT. Tu je došlo do promjene rivala, jer smo trebalio igrati protiv Mačve iz Šapca – rekao je Jagodić.

Po povratku u Doboj biće odigrana još dva meča. - Za 23. april smo zakazali provjeru prpotiv prvoligaša Laktaša, a četiri dana kasnije imaćemo generalnu provjeru. Gdje ćemo je igrati zavisi i od toga da li ćemo u prvom kolu Premijer lige BiH biti domaćin ili gost.

Za sada je dogovoreno da nam rival bude povratnik u elitu bijeljinski Radnik, ali ako sa njima budemo igrali u nekom od uvodnih kola mislim da taj meč ne bi imao smisla i onda ćemo morati tražiti drugog rivala za "generalku" – izjavio je Jagodić. Juniorska ekipa Sloge je kroz baraž izborila plasmana u Omladinsku Premijer ligu BiH, a najbolji iz te generacije su na spisku kormilara Dobojlija.

- To su: Ajdin Žilić, Dragiša Kuzmić, Sadin Handžić, Minja Tatić, Dejan Delić i Jakov Barbarić, koji su zbog nedavnog završetka baraža dobili još koji dan odmora, tako da će nam se priključiti u ponedjeljak – dodao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana