Na programu preostala dva duela četvrtfinala Lige šampiona: Gorjeće “čizma”

G.S.
Na programu preostala dva duela četvrtfinala Lige šampiona: Gorjeće “čizma”

MILANO - Da su devedesete okršaj Milana i Napolija bio bi derbi na najvišem nivou, bez obzira na sve ostale susrete četvrtfinala. Ovako, za one u kasnim tridesetim godinama pa naviše, ovo je samo duel koji budi neke lijepe emocije na prohujalu mladost.

No, kako god, Italija je na nogama. U derbiju “čizme” Napoli je favorit protiv sedmostrukog prvaka Starog kontinenta - Milana. Za razliku od “rosonera”, koji zahvaljujući osvojenim peharima u Ligi šampiona i KEŠ zauzimaju drugo mjesto na vječnoj listi, klub sa stadiona “Dijego Armando Maradona” nikada nije stigao do finala takmičenja, a svoju priliku za prvencem vide ove sezone, jer dominiraju u Seriji A, a bez većih problema eliminisali su Ajntraht iz Frankfurta na putu ka četvrtfinalu (2:0, 3:0). Ipak, “napolitanci” su veliku opomenu dobili prije deset dana kada su ih “rosoneri” u prvenstvu deklasirali na stadionu “Dijego Armando Maradona” sa 4:0.

Trener Napolija Lučano Spaleti ni tada kao ni sada ne može računati na povrijeđenog špica Viktora Osimena, a iz istog razloga večeras nema ni Đovanija Simeonea. Trener domaćih Stefano Pioli nema problema oko sastava tima.

Posebno zanimljiv biće dvomeč Real Madrida i Čelzija, dva posljednja prvaka Evrope. “Kraljevski klub” je do svoje 14. titule stigao pobjedom protiv Liverpula (1:0), dok su “plavci” istim rezultatom, u već pomenutoj utakmici, nadigrali Mančester siti. Uloga favorita je apsolutno na strani Madriđana, koji su do četvrtfinala sa dva trijumfa eliminisali upravo Liverpul (5:2 i 1:0). Čelzsi je bio bolji od Borusije Dortmund (0:1, 2:0). Trener Real Madrida Karlo Anćeloti osim Ferlana Mendija, koji je povrijeđen nema većih problema sa sastavom i poručuje da je njegov tim vrlo motivisan i ove sezone.

- Nema velike razlike između sadašnjeg stanja Reala i toga kakvi smo bili na istoj tački prošle sezone, kada smo osvojili Ligu šampiona. Imamo puno samopouzdanja i veoma smo motivisani - rekao je Anćeloti.

Njegov kolega Frenk Lampard, koji je ponovo preuzeo komandu u Čelziju, radi mnogo na samopouzdanju svojih momaka. Ima nekoliko rovitih igrača, ali svi nosioci trebalo bi večeras da istrče na teren.

- Moja misija je da vratim samopouzdanje ovoj grupi momaka. Što se tiče ciljeva, želimo da pobijedimo što više mečeva. Svaka utakmica je teška, ali moramo da vjerujemo u igrače u ovom timu - istakao je Lampard.

Oba večerašnja susreta počinju u 21 čas.

Pavlović pod Vezuvom?

Čini se da je Strahinji Pavloviću suđena Italija. Naime, reprezentativac Srbije nalazi na spisku želja Napolija. Tokom zime se pominjalo da ni 20 miliona evra, koliko je navodno spremio Juventus, ne bi bilo dovoljno da odobrovolji čelnike Salcburga koji su ga prošlog ljeta doveli iz Monaka za sedam miliona. Sad će tražiti daleko više, jer je rođeni Šapčanin dodatno napredovao, učvrstio se u prvih 11 reprezentacije Srbije, dao gol na Mundijalu, a Austrijanci su ionako izgradili imidž kluba koji prodaje za vrlo dobar novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana