Na Gradskom stadionu derbi Prve lige: "Romantičari" mjerkaju Laktaše

Glas Srpske
Na Gradskom stadionu derbi Prve lige: "Romantičari" mjerkaju Laktaše

BANjALUKA - U derbiju 19. kola Prve lige Republike Srpske fudbaleri BSK-a u subotu od 14 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekaće Laktaše.

Iako se nalaze na osmoj poziciji popularni "romantičari" su u dosada-šnjem toku prvenstva pokazali da se znaju nositi sa favoritima pa su tako u prvom dijelu sezone igrali na gostovanju kod subotnjeg rivala neriješeno, 3:3.

- Biće ovo veoma teška i zahtjevna utakmica, jer igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, koja cilja titulu i plasman u viši rang. Međutim, u dosadašnjem toku prvenstva pokazali smo da protiv favorita pružamo odlične partije i ne vidim razlog da tako ne bude i u ovom meču - naglasio je šef stručnog štaba BSK-a Bojan Puzigaća.

Prvoligaš sa Čaira biće oslabljen u ovom susretu.

- Danilo Moconja neće biti na raspolaganju zbog tri žuta kartona, dok je Jusuf Terzić povrijeđen. Bićemo jači za Miloša Perovića, Vukana Đor-đevića i Petra Samardžiju koji nisu igrali na proljećnoj premijeri - dodao je Puzigaća.

Kormilar Laktaša Miljan Bajić očekuje neizvjestan meč protiv rivala koji je spoj mladosti i iskustva.

- BSK ima odličnu ekipu i sigurno nam neće biti nimalo lako. Dobra je stvar to što igramo na Gradskom stadionu, gdje su uslovi idealni, a očekujem i da će susret posmatrati mnogo ljubitelja fudbala. Bićemo oslabljeni u ovom susretu. Neće igrati Boris Ostojić, Igor Trivić i Janko Nikolić, a poslije odrađene suspenzije vraća se Stefan Milojević - istakao je Bajić.

Parovi 19. kola, subota, 14 časova: Romanija - Sloboda (MG), Velež (N) - Rudar Prijedor, Ljubić - Slavija, Radnik - Alfa Modriča, Željezničar Sport tim - Kozara, Sutjeska - Borac (KD), Famos - Leotar, BSK - Laktaši. Nedjelja, 14 časova: Omarska - Drina (Z).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana