Mozzart uz turnir „Zenica Futsal Cup 2024”

Mozzart
Mozzart uz turnir „Zenica Futsal Cup 2024”

Podrška navijača važna je na svakoj utakmici, a dobro je poznato da su oni uvijek dodatni igrač na terenu. Upravo je publika bila rezervni igrač na uspješno završenom prvom Malonogometnom turniru „Zenica Futsal Cup 2024”.

Tokom trajanja turnira, svake večeri u mjesnoj zajednici Perin Han u Zenici, za titulu najbolje borile su se 24 ekipe. Svi su imali sjajnu podršku sa tribina jer ih je bodrilo više od 1.000 navijača, a uz njih je bila i kompanija Mozzart- u ulozi generalnog sponzora.

„Pozitivno smo iznenađeni velikom podrškom koju smo dobili od kompanije Mozzart. Ovim potezom još jednom su pokazali da su uvijek spremni da ulažu u sport, a mi u Zenici smatramo da je to investicija koja se društvu uvijek vrati. Upravo kroz sport se trudimo da promovišemo naš grad, pa nam je sponzorstvo prvog Malonogometnog turnira veliki vjetar u leđa, zbog čega se iskreno zahvaljujemo Mozzartu”,  poručuje Dino Dogan, član organizacionog odbora prvog Malonogometnog turnira „Zenica Futsal Cup 2024”.

Tokom proteklih dana, u zeničkog mjesnoj zajednici Perin Han okupile su se brojne ekipe koje su pokazale svoje sportske vještine. U uzbudljivim utakmicama prikazali su sjajno umijeće na terenu, a najbolji su se okitili peharima i vrijednim nagradama.

Pobjednički pehar pripao je ekipi Frizerski salon Nijaz. Pobjednici su u uzbudljivom finalu savladali drugoplasiranu ekipu Jufkara Merak, a treće mjesto osvojili su futsaleri tima Sarajevska 36 / Autoškola Ajan Zenica. Za najboljeg golmana turnira izabran je Mirzad Kozlić, najbolji igrač takmičenja bio je Amar Šišić, a najbolji strijelac turnira Sabahudin Petak.

O kvalitetu ovog takmičenja svjedoči činjenica da je proteklih dana u Zenici nastupilo više od 20 premijerligaša i reprezentativaca u futsalu naše zemlje. Sudeći po prvom izdanju, pred Malonogometnim turnirom „Zenica Futsal Cup” je sjajna budućnost, a organizatori već najavljuju nastavak iduće godine. Uz podršku istinskih prijatelja sporta, poput Mozzarta, želja im je da ovaj turnir preraste u tradiciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana