Mozzart i ovog ljeta uz mlade golmane Akademije Asmir Begović

Mozzart
Mozzart i ovog ljeta uz mlade golmane Akademije Asmir Begović

Čuvena golmanska Akademija Asmir Begović i ovog ljeta organizuje specijalizovane kampove za mlade, talentovane golmane i golmanice. Budući čuvari mreža vrijedno će trenirati u Tuzli, Doboju kod Kaknja i Sarajevu, a i ove sezone uz njih će, tradicionalno, biti kompanija Mozzart.

Kamp organizujemo uz podršku partnera, kompanije Mozzart, koja doprinosi našoj misiji stvaranja budućih vrhunskih golmana koji će čuvati mreže domaćih i inostranih klubova. Mlade talente očekuju specijalizovani treninzi i predavanje o analizi golmana. Treninzi su fokusirani na individualni rad s polaznicima, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa od igrača na golmanskoj poziciji", poručuje direktor Akademije i glavni trener, Ibro Hodžić.

 

Prijave su otvorene za sve dječake i djevojčice između osam i 18 godina, a prvi ljetnji kamp biće održan 22. juna u Tuzli. Karavan Akademije Asmir Begović potom se seli u Doboj kod Kaknja, na stadion nekadašnjeg premijeligaša Mladosti, i to na dva dana - 29. i 30. juna. Kao i prethodnih godina, centralni kamp biće održan u Sarajevu u julu.

 

 

Kampovi koje Akademija Asmir Begović organizuje širom naše zemlje postali su već odavno dio tradicije. Gotovo da nema dijela Bosne i Hercegovine u kojem njihovi treneri nisu radili s mladim i talentovanim golmanima. Akademija, pored sarajevske, ima filijale i u drugim zemljama tako da su se kampovi do sada održavali i širom Velike Britanije, Njemačke I Sjedinjenih Američkih Država, a ove godine premijerno će biti održan i kamp na Islandu.

Akademija, koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član Evertona Asmir Begović, ima odličnu saradnju sa brojnim klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. Sa njima, uz asistenciju kompanije Mozzart, nastavljaju da otkrivaju i bruse neke nove golmanske talente.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana