Modrić postao najstariji igrač Real Madrida u istoriji kluba

Tanjug
Modrić postao najstariji igrač Real Madrida u istoriji kluba

BARSELONA - Hrvatski reprezentativac Luka Modrić postao je sinoć najstariji igrač u istoriji Real Madrida, a istovremeno je pružio i asistenciju za pobjedu od 2:1 u utakmici protiv Selte Vigo u La Ligi u subotu uveče.

Sa 39 godina i 40 dana, bivši dobitnik Zlatne lopte je za četiri dana premašio prekretnicu Ferenca Puškaša od 1966. godine.

Modrić ima najviše titula u istoriji Real Madrida - 27, uključujući šest titula Lige šampiona i četiri španske lige, prenosi Asošiejted pres.

U Real Madridu je od 2012. godine i dosad je odigrao 547 utakmica za klub, od čega 369 u španskom prvenstvu. Pobjedom nad Seltom došao je do 250. prvenstvenog trijumfa, pa se nakon utakmice fotografisao s predsjednikom kluba Florentinom Perezom držeći u ruci dres na kojem je bio istaknut simbolični broj 250.

Modrić, koji je ušao kao zamjena u drugom poluvremenu nakon što je Selta izjednačila, rekao je za klupsku televiziju Real Madrid TV da želi "još pobjeda i trofeja".

-To je impresivan broj pobjeda, ali potrebno je još pobjeda i još titula. Real Madrid te na to obvezuje... Jako sam ponosan što sam ostvario taj istorijski rekord i što nastavljam da igram za najbolji klub na svijetu - rekao je Modrić.

Trener Reala Karlo Anćeloti izjavio je nakon meča sa Seltom da je njegova ekipa pobijedila zahvaljujući "fantastičnoj" asistenciji Luke Modrića.

-Selta je igrala dobro i intenzivno, ali mi smo osvojili tri važna boda zahvaljujući fantastičnom dodavanju Modrića. Luka nam uvijek nešto pokloni. On je veliki profesionalac i sa karakterom. Real Madrid je bio i jeste srećan što ga ima - poručio je Anćeloti nakon utakmice.

Real Madrid se trenutno nalazi na drugom mjestu u prvenstvu iza Barselone. Klub će započeti narednu nedjelju utakmicom na svom terenu protiv Borusije Dortmund u Ligi šampiona u utorak, a sledećeg vikenda će ugostiti Barselonu u prvom klasiku sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana