Mladi Aleksandar Kahvić postigao gol na prvoj utakmici u seniorskoj konkurenciji: Debi kao iz snova

Darko Dragičević
Mladi Aleksandar Kahvić postigao gol na prvoj utakmici u seniorskoj konkurenciji: Debi kao iz snova

BEOGRAD – Mladi i talentovani napadač Aleksandar Kahvić vječno će pamtiti gostovanje u Užicu. Naime, na prvom meču u seniorskoj konkurenciji kao član OFK Beograda postigao je gol i tako imao debi iz snova u Prvoj ligi Srbije.

Mladić iz Teslića je prošao mlađe kategorije Crvene zvezde, nastupao je za Grafičar, a nakon toga prešao u Makabi Haifu. Ove godine se vratio u Srbiju gdje će nositi dres OFK Beograda.

Kahvić ističe da nije bilo straha pred prvi nastup u seniorskoj konkurenciji i da je jedva čekao meč.

- To je nešto za šta sam se spremao od početka karijere da zaigram u seniorskoj konkurenciji i debi nije mogao da bude bolji. Moj tim je ostvario značajnu pobjedu na gostovanju, a ja sam u tome učestvovao golom. Bolji početak i debi u dresu OFK Beograda nisam mogao ni da zamislim. Osjećaj je bio sjajan odlično sam pratio akciju i bio na pravom mjestu. Nadam se da je ovo samo početak i da ću u nastavku sezone nastaviti da postižem golove i pomažem svom timu u borbi za bodova. Za svakog napadača je naravno bitno da zatrese mrežu na startu tako da sa puno samopouzdanja idem u naredne duele - poručio je Kahvić.

Talentovani napadač, kojeg je engleski “Gardijan” ranije svrstao među 50 najboljih u njegovom godištu, imaće veliku šansu da se dokaže u prvenstvu Srbije. Tu su i stariji iskusniji igrači u napadu od kojih može mnogo da nauči.

- OFK Beograd je napravio odličan tim i ambicije su da uđemo u viši rang. Pred nama je teška sezona, ali uz dobar rad nadamo se najboljem. Imamo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, atmosfera među igračima je odlična tako da smo svi koncentrisani na to da ostvarimo zacrtane ambicije. Što se mene tiče, ovo je velika šansa za dokazivanje. Prva seniorska sezona tako da imam veliki motiv da pokažem šta i koliko mogu i trudiću se da opravdam povjerenje - dodao je sjajni napadač.

U proteklom periodu Kahvić je bio član Makabi Haife, te može da uporedi sistem rada i treninga u ovoj zemlji i Srbiji. Posebno sada jer je sadašnji trener Crvene zvezde Barak Bahar došao iz ovog kluba.

- U Izraelu je dosta jači rad nego u Srbiji. Treninzi su puno zahtjevniji, insistira se na sitnicama koje puno znače u igri. Sigurno je da sam puno napredovao i nosim sjajne uspomene. Odigrao sam dosta utakmica a posebno se pamte partije i golovi u juniorskoj Ligi šampiona - istakao je na kraju napadač pred kojim je sjajna budućnost.

Zapamtila ga Benfika

Mladi Kahvić je u Izraelu nastupao za juniorski tim Makabi Haife koji je igrao grupnu fazu Lige šampiona. Tu je odmjerio snage sa vršnjacima Pari Sen Žermena, Juventusa i Benfike. Posebno su ga zapamtili Portugalci kojima je postigao dva gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana