Mladen Žižović: Derbi za sladokusce

DARKO PAŠAGIĆ
Mladen Žižović: Derbi za sladokusce

BANjALUKA - Šef stručnog štaba Borca očekuje da nedjeljni duel šestog kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, koji će biti igran na stadionu "pod Bijelim Brijegom" od 19.45 časova bude pravi fudbalski spektakl.

Kao glavni argument navodi činjenicu da je riječ o ekipama, koje su posljednje četiri godine neprikosnovene, a uz sve to Borac je u prošloj sezoni osvojio titulu, a Zrinjski Kup savladavši u finalu Banjalučane. Ujedno to će biti i duel ekipa, koje u dosadašnjem dijelu prvenstva uz Sarajevo imaju maksimalan učinak.

- Baš kao i mi i Zrinjski je ovog ljeta puno mijenjao. Trebalo je dosta vremena da se ekiša uigra, ali očito je da su se za sada dobro posložili i da su dobro otvorili sezonu.

I mi smo u dobroj seriji, a u reprezentativnoj pauzi smo i savladali BSK u Kupu Republike Srpske "Dr Milan Jelić".

Uz sve to imali smo i dosta igrača u reprezentativnim selekcijama, tako da je sto sigurno pomalo otežavajuća okolnost. Zrinjski i Borac su posljednjih godina sigurno dvije najbolje ekipe u Premijer ligi, očekuje se i dobro vrijeme u nedjelju, što je razlog da vjerujem da će ovo biti pravi praznik fudbala, koji će još više dići rejting fudbala u BiH - naglasio je Žižović.

U konkurenciji za nedjeljni derbi sigurno neće biti mladog Davida Vukovića. - Iako tako nije izgledalo, kod njega se radi o ozbiljnijoj povredi koljena i vidjećemo šta će biti dalje.

Za sada je neizvjesno prognozirati koliko će pauzirati. Prava šteta, jer je riječ o jednom od najboljih mladih fudbalera u BiH - nastavio je Žižović. Strateg Banjalučana je goviorio i o petorici posljednjih pojačanja Borca Bobanu Nikolovu, Sandiju Ogrinecu, Niki Datkoviću, Đorđu Despotoviću i Gregoru Bajdeu.

- Sigurno da je riječ o kvalitetnim fudbalerima, ali je i i sigurno da će trebati izvjesno vrijeme da se u potpunosti uklope u ekipu, Neki od njih nisu imali dugo vremena takmičarskih utakmica, a ko će od njih biti u kombinaciji za nedjelju vidjećemo. Uglavnom ko god dobije priliku od njega očekujem maksimalan fokus i punu koncentraciju u derbiju - dodao je Žižović.

Ostali parovi šestog kola: subota: Sloboda - Velež (16 časova), Sarajevo - Posušje (20.45), nedjelja: Sloga - Široki Brijeg (15). Ponedjeljak: GOŠK - Željezničar (18 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana