Mladen Veselinović nakon 11 godina opet u Slogi: Kod kuće je najljepše

Darko Dragičević
Mladen Veselinović nakon 11 godina opet u Slogi: Kod kuće je najljepše

DOBOJ - Fudbalski klub Sloga pojačao se za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Novi igrači dobojskog kluba postali su Mladen Veselinović i Momčilo Mrkaić.

Veselinović je Slogino dijete i nakon 11 godina vraća se u matični klub, a u prethodnoj polusezoni nastupao je za Kiziljar u Kazahstanu. Momčilo Mrkaić takođe dolazi iz Kazahstana iz Tobola. Obojica imaju iskustvo igranja u Premijer ligi.

- Iskreno slučajno je došlo do angažmana. Čekao sam ponudu iz Kazahstana kad se javila Sloga i brzo smo se dogovorili. Odlučio sam da ostanem kući, dobio sam ponudu za dužu saradnju i svidjeli su mi se predloženi planovi kluba za budućnost. Potpisao sam ugovor na dvije godine i drago mi je što sam nakon 11 godina opet u Doboju - istakao je Veselinović.

Upravo Mrkaić i krilni igrač bi trebalo da donesu dodatnu efikasnost napadu Dobojlija. Veselinović ističe da neće biti problema sa uklapanjem u novi tim.

- Dosta igrača znam, s nekima poput Fedora Predragovića sam igrao u Slobodi, tako da neće biti problema. Znam šta me očekuje u Premijer ligi i sigurno je da želimo da svojim partijama što više pomognemo Slogi da nastavi odličan niz rezultata -  dodao je krilni fudbaler.

Sloga će nakon gostovanja u Gabeli imati duel protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog i Širokog do kraja drugog dijela takmičenja, a između je i Kup. Zbog toga je angažovanje ovih igrača i te­ kako produžilo rotaciju.

- Liga je zaista izjednačena. Mislim da su Borac i Zrinjski ekipe koje odskaču kvalitetom, ali sigurno je da se i protiv njih i te kako može igrati. Tu sam da pomognem Slogi da ostvari što bolje rezultate - poručio je Veselinović.

Fudbaler se vratio iz Kazahstana gdje je nastupao u protekloj polusezoni.

- Kazahstan je ogromna zemlja, deveta po površini i putovanja su zaista veliki problem. Puno vremena se gubi na odlaske na mečeve i ima nekoliko vremenskih zona. Uz to su većinom tereni sa vještačkom travom i to nažalost loši pa je veoma teško igrati na njima. U ligi se igra tvrdo, fizička spremnost je na vrhunskom nivou, prava stara ruska škola. Imaju nekoliko klubova koji igraju značajnu ulogu i u Evropi - dodao je Veselinović.

Krilni fudbaler neće imati pravo nastupa u današnjem duelu protiv GOŠK-a, jer nisu stigli svi potrebni sertifikati.

Oslabljeni u Gabeli

Sloga će od 18 časova  gostovati u Gabeli. Protiv GOŠK-a stručni štab ne može da računa na Ajdina Redžića, Nikolu i Sinišu Dujakovića kao i Srđana Grabeža

- Poznato je da nismo zadovoljni kako smo odigrali većinu utakmica u gostima i bodovni saldo nije adekvatan kvalitetu. GOŠK je pokazao da je pogodio s dovođenjem trenera Admira Adžema. Sve to ne mijenja naše ambicije. Uvažavam GOŠK, pokušaću da rasteretim ekipu i želim da odigramo bolje nego sve dosadašnje gostujuće utakmice - rekao je trener Vlado Jagodić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana