Mitrović mora na novi pregled, prve procjene tri do šest nedelja pauze

G.S.
Foto: Mozzart Sport

Aleksandar Mitrović, jedan od najboljih strijelaca u istoriji Srbije, povredio se na prethodnom meču Al Hilal i Al Šababa (4:3), a mnogi se pitaju u kakvom mu je stanju povrijeđena zadnja loža.

Mitrović je danas imao novi pregled i prve procjene iz Arabije, koje su juče objavili arapski mediji, nisu bile obećavajuće po srpskog reprezentativca i Orlove, a ni danas nisu vijesti baš ružičaste. 

Doduše, u Fudbalskom savezu Srbije još su uzdržani kada je u pitanju Mitrovićeva situacija.

Direktor reprezentacije Stevan Stojanović rekao je za Mozzart Sport da će ključni pregled da usledi tek večeras.

“Mitrović je bio danas na ultra zvuku sa lekarom Al Hilala i na snimku se vidi oštećenje, ali taj doktor nije mogao da sigurnošću da kaže koliki ga oporavak čeka. Po njegovoj prvoj procjeni, riječ je o periodu od tri do šest nedelja. Međutim, da bi se sa sigurnošću sve utvrdilo, Aleksandar će večeras ići na magnetnu rezonancu, poslije koje ćemo imati tačniju sliku kakav je stepen povrede”, rekao je Stojanović.

Srpski napadač se povrijedio na utakmici Al Hilala protiv AL Šababa i to nakon što je postigao dva gola. 

Ali, uslijedio je problem sa zadnjom ložom, zbog kojeg su klupski ljekari morali da mu pomognu da izađe sa terena u prvom poluvremenu.

Mitrović je imao velike probleme sa povredom i pred Svjetsko prvenstvo u Kataru, kada je takođe bilo upitno do poslednjeg momenta da li će moći da igra. Dao je rekorder srpske reprezentacije po broju golova sve od sebe na Mundijalu, postigao je i dva gola, ali je bilo evidentno da nije na “sto odsto” zbog problema sa zglobom.

Veliku dilemu ako Mitrović ne bude sto odsto spreman za Evropsko prvenstvo imaće selektor Dragan Stojković, koji je više puta govorio nakon Katara da na naredno takmičenje neće voditi igrače koji nisu skroz zdravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana