Miodrag Božović za “Glas Srpske” o lošem učinku srpskih klubova u Evropi: Bez ulaganja nema rezultata

Dejan Kondić
Miodrag Božović za “Glas Srpske” o lošem učinku srpskih klubova u Evropi: Bez ulaganja nema rezultata

BEOGRAD - Svi srpski klubovi, koji su ove sezone započeli kvalifikacije za evropska takmičenja, izgubili su utakmice protiv rivala sa Starog kontinenta. Skor je 0:5. Gol-razlika 3:13.

Pričalo se o istorijskoj sezoni sa pet srpskih klubova u Evropi, ali kako je počelo, crno im se piše. Teškom mukom stečeni koeficijent na listi UEFA lagano se topi. Srbija je kraj protekle sezone dočekala na 11. mjestu, da bi rezultati (ne)ostvareni u ovim kvalifikacijama mogli dovesti i do toga da joj bude ugrožen opstanak u TOP 15. Nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da nije optimista ni kada je u pitanju nastavak takmičenja.

- Očekujem još gore rezultate. Teško ćemo mi ovo da popravimo. S jedne strane igraju protiv kvalitetnijih protivnika, što se možda ne može reći za Sabah koji teško da je bolji od Partizana, ali ih je pobijedio. Mislim da se naši klubovi nisu dobro pripremili za ovo. Ako pričamo o TSC-u, ljudi igraju ozbiljno takmičenje, nisu se uopšte pojačali, teško je očekivati neki rezultat - istakao je Božović.

Pored Crvene zvezde, koja je kao prvak automatski obezbijedila plasman u grupnu fazu Lige šampiona, još četiri kluba imala su mogućnost ili još imaju da se dokopaju grupne faze nekog evropskog takmičenja. TSC i Čukarički će svakako igrati grupnu fazu, to pravo su obezbijedili prije odigranih utakmica, ali su imali mogućnost da se kroz utakmice izbore za Ligu šampiona ili Ligu Evrope (TSC), odnosno za Ligu Evrope ili Ligu konferencije (Čukarički). Božović smatra da Srbija ima previše klubova u Evropi u odnosu na kvalitet lige.

- Kvalitet naše lige vidio se u 20. minutu utakmice TSC - Braga. Mora da se smanji liga, da se više ulaže, pogotovo klubovi koji su se direktno plasirali u Evropu, oni su zaradili neke pare. Osim Zvezde, ne vidim da je neko ulagao u neka velika pojačanja. Ovo što imamo pet klubova u Evropi je rezultat toga što su napravili Zvezda i Partizan u posljednjih pet godina. Ne treba zaboraviti onu seriju rezultata koju je napravio Vladan Milojević kada je Zvezda počinjala kvalifikacije od prvog kola. Brzo ćemo se vratiti na nivo na kojem smo bili. Ranije je bilo puno teže našim timovima, ove godine imamo izvanrednu situaciju. Zvezda je recimo direktno u grupi Lige šampiona. Objektivno svi imaju bolju situaciju nego Zvezda i Partizan prije nekoliko godina – zaključio je Božović.

Dan (D) za Partizan

Fudbaleri Partizana pokušaće večeras od 21 čas na svom stadionu nadoknaditi minus od dva gola iz prve utakmice kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha. Trener Beograđana Igor Duljaj je optimista.

- U Bakuu je sve bilo loše, razočarao sam navijače. Sad će sve biti drugačije. Znam da će moji igrači biti agresivni od samog početka, iako poštujemo rivala želimo da mu stavimo do znanja da se mi pitamo na našem stadionu i pred našim navijačima čija nam je podrška neophodna. Uz podršku kakvu su igrači imali u Topoli, Novom Sadu i protiv Radničkog sve je moguće – poručio je Duljaj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana