Milojević: Liga šampiona je bila naš cilj, momci su ostavili srce na terenu

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je večeras da su "crveno-bijeli" ispunili cilj plasmanom u Ligu šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u LŠ, pošto su večeras u Beogradu pobijedili norveški Bode Glimt 2:0 u revanš meču plej-ofa najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Golove za Crvenu zvezde postigli su Bruno Duarte u 26. iz penala i Uroš Spajić u 59. minutu.

U prvoj utakmici plej-ofa za plasman u LŠ, koja je odigrana prošle nedjelje u Norveškoj, bilo je 2:1 za Bode Glimt.

"Moram da kažem da su mi proradile emocije, jer stvarno neizmerno volim ovaj klub. On mi je sve dao i kada ste u njemu želite da ostvarite sve što možete. Liga šampiona je bila naš cilj, uprkos problemima koje imamo. Momci su ostavili srce na terenu", rekao je Milojević poslije meča za TV Arena sport.

"Jedno veliko bravo i veliko hvala na pripremljenoj utakmici. Ovo nije samo pobeda Crvene zvezde. Naš fudbal, opravdano ili neopravdano, trpi kritike, ali moramo da shvatimo da smo mala zemlja. Imali smo četiri ili pet predstavnika, ali moraju da znaju svi da naši predstavnici daju sve od sebe. Srbija ima predstavnika u 'krem de la kremu', igraćemo sa gigantima", dodao je trener Crvene zvezde.

On je posebno zahvalio menadžmentu kluba.

"Hvala menadžmentu, koji nam daju svu logistiku i mi možemo samo da se osvrnemo na teren. Doneil smo LŠ u Srbiju. Čestitam svim građanima Srbije. Čestitam Republici Srpskoj, Kosovu i Metohiji. Zvezda je ozbiljan brend. Nije to uspeh kao što su doneli sportisti sa Olimpijskih igara, ali gde god odete i zavijori se zastava Srbije, veliki je uspeh", rekao je Milojević.

Trener Zvezde se potom osvrnuo na prvi meč sa Bode Glimtom.

"Nama veštačka trava ne odgovara, ljudi ne shvataju koliko je to teško. Oni su adaptirani da igraju na niskoj temperaturi i takvom terenu. Išli smo da patimo, ali i po pozitivan rezultat. Posle toga, očekivali smo Bode baš ovako kako je igrao, oni ne menjaju njihov stil igre. Znali smo da će najveći problem biti ako im ne damo da kreću napade iz poslednje linije", rekao je Milojević i nastavio: 

"Vršili smo presing i nismo im dali da kreću iz poslednje linije. Oni toliko šutiraju i imaju moć, napred imaju nešto nenormalno, a šutnuli su nam samo jednom na gol. Mnogo toga može da se nauči od Bodea, od njihovog sistema. Čestitao sam im, neka nastave tim putem, a mi idemo dalje", zaključio je Milojević.

Žrijeb Lige šampiona biće održan sutra u 18 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana