Milenković za Bi-Bi-Si otkrio kako izgleda odrastanje u Srbiji i šokirao Engleze

GS
Milenković za Bi-Bi-Si otkrio kako izgleda odrastanje u Srbiji i šokirao Engleze

LONDON - Nikola Milenković, defanzivac i novi kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, predstavio se Englezima.

U razgovoru za Bi-Bi-Si, Nikola Milenković otkriva kako je rastao u Srbiji i koliko mu je to pomoglo da postane dobar fudbaler. Imao je samo dvije godine kada je NATO bombardovao Srbiju i Crnu Goru 1999. godine. Ovog ljeta, Milenković je u transferu vrijednom 14.300.000 evra prešao iz Fjorentine u Notingem Forest. U subotu će igrati za svoj klub protiv Liverpula, u jednom od derbija Premijer lige.

Nikola Milenković rođen je prije 26 godina u Beogradu, a Engleze je interesovalo kako je bilo odrastati u glavnom gradu Srbije.

- Odrastati u Beogradu bilo je nešto zaista posebno. Bili smo usred rata i roditeljima je bilo teško, ali su nas te stvari ojačale. Beograd je prelijep grad i svaki put kada se vratim kući, uživam. Mnogo nas ima snažne karaktere. Za nas djecu fudbal je bio izlaz, zaboravljali smo na sve probleme kada smo igrali - ispričao je Nikola Milenković.

Kao klinac imao je mnogo uzora iz svijeta fudbala. U Engleskoj su kao štoperi veliki trag ostavili Nemanja Vidić i Branislav Ivanović. Oba su bila i kapiteni, Vidić u Mančester junajtedu, a Ivanović u Čelsiju.

- Za nas Srbe, Vidić je najbolji defanzivac svih vremena. Uvijek ćemo govoriti da je on najbolji, ali svakako je i Virdžil van Dajk prava "zvjer" i vrhunski fudbaler - objasnio je Milenković kada su ga pitali da uporedi Vidića i Van Dajka.

Prošle godine reprezentacija Srbije počela je takmičenje u Ligi nacija, a Milenković je bio kapiten orlova na svom 58. meču, protiv Španije, a onda i protiv Danske.

- Naravno, velika je čast predstavljati svoju zemlju i svoj narod. To je jedan od najponosnijih trenutaka u mojoj karijeri. Zahvalan sam na prilici i nadam se da ćemo usrećiti našu zemlju - poručio je Nikola Milenković.

Defanzivac srpske fudbalske reprezentacije karijeru je počeo u Partizanu. Početkom 2016. godine trener Ivan Tomić priključio je tada momka od 19 godina prvom timu i poveo ga na pripreme u Tursku. Debitovao je za crno-bele u Superligi u aprilu 2016. protiv lučanske Mladosti. Sa Partizanom je osvojio titulu i dva Kupa Srbije, a nakon 36 utakmica u crno-belom dresu prodat je u Fjorentinu.

Transfer Nikole Milenkovića u redove kluba iz Firence iznosio je 5.100.000 evra. Dres Fjorentine nosio je punih sedam godina, a u Seriji A upisao je 216 utakmica i dao 14 golova. Dres A reprezentacije Srbije nosi od 2018. godine kada je debitovao u prijateljskom meču protiv Čilea kod selektora Mladena Krstajića koji ga je poveo na Mundijal u Rusiju. Bio je učesnik SP u Kataru i EURO u Njemačkoj, piše Kurir sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana