Milanova nemoguća misija

Dejan Kondić
Milanova nemoguća misija

MILANO - Inter je jednom nogom u finalu Lige šampiona. “Neroazuri” će večeras nastojati da ovjere 2:0 iz prvog susreta protiv gradskog rivala Milana.

“Rosonerima” s druge strane treba čudo. E sad je pitanje šta ono radi večeras od 21 čas. Možda navrati do “Đuzepe Meace”. Realno, pred Milanom je nemoguća misija jer je u lošoj formi i seriji loših rezultata pred najvažniji duel sezone. To je izazvalo bijes najvatrenijih navijača, koji su poslije razočaravajuće utakmice protiv Specije (0:2), u minulom prvenstvenom kolu, postrojili ispod tribine igrače i trenera Stefana Piolija i rekli im šta misle o trenutnim igrama. U takvoj atmosferi nije lako pripremiti meč, dok je na drugoj strani rival koji je vezao sedam pobjeda. Šef struke “crveno-crnih” Pioli ipak smatra da njegovi izabranici i on imaju pravo na nadu, pogotovo što bi se Rafael Leao trebao naći na terenu. Mada, neće biti povrijeđenog Ismaela Benasera, dok je Rade Krunić takođe rovit.

- Inter je bio bolji u prvom susretu, a utakmica se zakomplikovala i taktički i s psihičkog aspekta kad smo mi u pitanju. Razočarani smo, ali želimo da promijenimo ovaj rezultat u revanšu. Moramo da podignemo ljestvicu i da igramo više kao u drugom poluvremenu prvog meča - rekao je Pioli.

Njegov kolega na drugoj strani, Simone Inzagi nema većih kadrovskih problema, svjestan je da je ostalo još jako malo do ostvarenja sna, ali poziva na oprez.

- Mogli smo da postignemo i više od dva gola u tom prvom susretu, ali bio je sjajan meč. Mi smo ispred i sada će biti revanš kod kuće s našim navijačima. Znamo da moramo uložiti ogroman napor prije nego što počnemo da sanjamo - istakao je Inzagi.

Kada je statistika u pitanju, ni ona nije na strani Milana. Naime, “rosoneri” su posljednji put kao gosti dobili Inter s dva razlike 2003. godine, kada je bilo 1:3. Zanimljivo, ali i simbolično, 2005. godine baš u Ligi šampiona utakmica je registrovana službenim rezultatom 0:3 - u korist Milana, a navijači oba kluba izazvali su prekid meča. I tada se finale, kao i ove godine, igralo baš u Istanbulu ali teško je očekivati takvu reprizu. U svakom slučaju vatre će biti, pogotovo na tribinama i djeluje da je publika 20 godina kasnije na višem nivou od aktera. Duel na stadionu “Đuzepe Meaca” počinje u 21 čas.

Turpan na centru

Francuz Klemon Turpan biće glavni sudija na večerašnjem duelu. Turpanu će pomagati sunarodnici Nikola Dano i Benžamen Paž, dok je za četvrtog sudiju određena Stefani Frapar. U VAR sobi biće Žerom Brisar i Benoa Milo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana