Milan Tegeltija, predsjednik Borca: Rasprodato već pola stadiona

Darko Pašagić
Milan Tegeltija, predsjednik Borca: Rasprodato već pola stadiona

BANjALUKA – Ako je suditi po trenutnoj situaciji u četvrtak uveče, kada se igra revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između Borca i Austrije, svi putevi u Banjaluci vodiće na Gradski stadion.

To je potvrdio i predsjednik "crveno-plavih" Milan Tegeltija, koji je istakao da za ovaj susret, koji počinje u 20.30 časova vlada veliko interesovanje i da se traži karta više.

- Za revanš utakmicu vlada veliko interesovanje i očekujem da Gradski stadion u četvrtak bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Kako sada stvari stoje, vjerovatno će ulaznica nestati i ranije, ali jednostavno moramo da ostavimo određen broj koji će se prodavati na sam dan utakmice, kada će u Banjaluku doći veliki broj navijača iz drugih dijelova Republike Srpske, ali i šire. Pozivam sve da dođu u dresovima Borca ili ako nemaju da obuku crvene ili plave majice – pozvao je Tegeltija.

Zbog velikog interesovanja ulaznice se sada osim na Gradskom stadionu mogu kupiti i na Trgu Krajine. Najskuplje su one za zapad VIP, koje koštaju 50 maraka, a nešto povoljnije su zapad sektor B i C (30 maraka) i zapad sektor A i D (20 maraka). Cijena ulaznica za istočnu tribinu je 10, a djeca na tu tribinu mogu ući sa kartom kojoj je cijena 5 maraka.

Najveću podršku na Gradskom stadionu fudbaleri Borca očekuju sa sjeverne tribine, gdje će biti smještene njihove najvjernije pristalice "lešinari". Ulaznice za ovu tribinu mogu se kupiti u šopu navijača po cijeni od šest maraka.

- Podrška naših navijača mnogo nam je značila i na prvom meču u Beču i od srca im hvala. Vjerujem da će biti još gromoglasniji u revanšu i da će nam dati dodatni vjetar u leđa – naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Kapiten Aleksandar Subić, koji je u finišu prvog susreta ušao u igru, vjeruje da Borac nije bez šansi u revanšu i da će im podrška navijača biti i te kako potrebna.

- Bili su uz nas i u Beču u velikom broju, a siguran sam da će u četvrtak stadion gorjeti. Moramo mirno i staloženo ući u utakmicu i vjerujem da nismo bez šanse. Očekujem veliku podršku ne samo sa sjeverne tribine, već i sa ostalih djelova stadiona, jer Borac se do sada nikada nije plasirao u treće kolo nekog evropskog takmičenja. Vjerujem da se to sada može desiti i da ćemo to svi zajedno znati na veličanstven način da proslavimo – naglasio je Subić.

Matejić

Nekadašnja zvijezda Banjalučana Božur Matejić, koji živi u Beogradu, najavio je da dolazi u najveći grad Republike Srpske da bi pružio podršku sadašnjoj generaciji Borca da prođe u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije.

- Prava je šteta što su primili gol u posljednjim sekundama, ali možda je i bolje tako. Sada im je potrebna sva moguća podrška da na pleća polože veliku Austriju. Ovakve utakmice se ne propuštaju i sigurno dolazim u Banjaluku da navijam za "crveno-plave" - istakao je Matejić, koji je sa Banjalučanima nastupao na evropskoj sceni još davne 1988. godine u Kupu pobjednika kupova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana