Milan Tegeltija, predsjednik Borca najavio još pojačanja: Dolazak napadača prioritetan zadatak

Darko Pašagić
Milan Tegeltija, predsjednik Borca najavio još pojačanja: Dolazak napadača prioritetan zadatak

UŽICE – Iako su u prvoj kontrolnoj utakmici odigranoj na na stadionu "Radomir Antić" u Užicu poraženi Crvene zvezde sa 0:2 predsjednik Borca Milan Tegeltija zadovoljan je viđenim i istakao je da ima još prostora za napredak u igri, ali i dosta vremena da se dovede još kvalitetnih pojačanja.

Beograđani su do pobjede došli golovima Stefana Mitrovića u osmom i Vladimira Lučića u 69. minutu, a oba su bila plod greške Banjalučana.

- Bio je ovo za nas prvi meč u prpiremnom periodu i moramo biti zadovoljani iako smo poraženi, jer se ne smije zaboraviti da je Crvene zvezda direktan učesnik grupe faze Lige šampiona. U našoj ekipi je bilo osam novajlija, samo tri standardna igrača iz prošle sezone i kada se sve sabere i oduzme moramo biti optimisti i vjerujem da smo na dobrom putu – naglasio je Tegeltija.

On je još jednom ponovio da je Upravni odbor "crveno-plavih" 24 časa dnevno uz ekipu i da se čini sve da se ona što prije kompletira.

- Tražimo adekvatno pojačanje u napadu, a zna se da su napadači na cijeni. Prilično su skupi, ali to za nas nije nikakva prepreka, već želimo da to bude pojačanje u pravom smislu te riječi. Želimo da napravimo, brzu i agresivnu ekipu, koja će se umnogome razlikovati od one iz prošle sezone. Zbog toga ne tragamo samo za napadačem, već i za lijevim bekom, novajlijama u veznom redu. Želja nam je da se što prije kompletiramo da bi se ekipa što bolje uigrala za ono štoi nas očekuje 27. jula u Bećču, kada igramo prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Konferencije – nastavio je Tegeltija.

Prvi čovjek Borca je ubijeđen da se ubuduće neće dešavati slična situacije kao što je slučaj sa ovim prelaznim rokom.

- Ne smije da dam se desi da u jednom prelaznom roku bude ovoliko dolazaka i odlazaka. Međutim, sada smo to jednostavno morali uraditi, jer smo promijenili srž ekipe. U narednim prelaznim rokovima želja nam je davodimo samo jednog ili dva fudbalera i to na ciljanim pozicijama – dodao je Tegeltija. Šef stručnog štaba Borca Borca Vinko Marinović rekao je da je vidio i nekoliko dobrih stvari u igri svojih izabranika u duelu prortiv Crvene zvezde. - Mislim da je utakmica bila dobra, u prvom poluvremenu smo dobili gol iz greške, dok smo ostale stvari u defanzivi dobro radili. Imali smo dvije, tri dobre situacije u otvaranju napada, ali nismo to kvalitetno završili, protivnik je to prekinuo prekršajem. U drugom poluvremenu, situacija je bila ista, međutim za ovo kratko vrijeme koliko smo radili, mogu da vidim da ima dosta dobrih stvari, pogotovo u toj defanzivnoj liniji, jer Crvena zvezda nije mnogo toga napravila, iz tri,četiri šanse je dala dva gola. Međutim, ono na čemu moramo da radimo je faza napada. Crvena zvezda je učesnik Lige šampiona, za nas veoma dobra provjera, a i vidjeli smo na čemu treba da radimo i sigurno da je ovo jedno veliko iskustvo za nas - rekao je Marinović.

Naredni kontrolni duel na Zlatiboru Borac igra 4. jula protiv novog člana Superlige Srbije Železničara iz Pančeva. Terzić Prve minute u Borčevom dresu upisao je novajlija iz podgoričke Budućnosti Vasilije Terzić. On smatra da je rezultat dobar s obzirom na renome Crvene zvezde.

- Igrači su me sjajno prihvatili na meni je da radim i nadam se da ću izboriti mjesto u ekipi. Što se meča tiče, ovo je bila moja prva utakmica u dresu Borca srećan sam, ali i nisam srećan zbog rezultata. Ipak, utakmica je bila odlična za nas. Svi znamo ko je Zvezda, učesnik Lige šampiona, nije bilo lako i svi znamo šta moramo da ispravimo kako bismo bili bolji - istakao je Terzić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana