Milan Jevtović za “Glas”: Zvezdu čeka najbrži teren u Evropi

Dejan Kondić
Milan Jevtović za “Glas”: Zvezdu čeka najbrži teren u Evropi

MOSTAR - Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas u Norveškoj protiv Bodo Glimta igraju prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovaj duel biće praćen i u Mostaru. Vezista Veleža Milan Jevtović nosio je dresove oba tima.

Brzonogi ofanzivac ponikao je u Borcu iz Čačka, gdje je potom kao profesionalac proveo tri sezone, a zatim je prešao u Bodo Glimt. Iz Norveške je na ljeto 2016. otišao u Antaliju, a godinu dana kasnije pozajmljen je Rozenborgu, gdje je pružao možda i najbolje partije u dosadašnjem toku karijere. U dresu najtrofejnijeg norveškog kluba osvojio je prvi torfej u karijeri, titulu 2017. godine, kojoj je kasnije dodao još dva pehara prvaka Srbije sa Crvenom zvezdom. U razgovoru za “Glas Srpske” naglasio je da će svim srcem biti uz “crveno-bijele”, koje, kako kaže, u Bodeu čeka možda i najbrži teren na Starom kontinentu.

- Sigurno je u pitanju jedan od najbržih terena u Evropi. Trava nije kao na sličnim terenima u Srbiji i širom Evrope. To je jedna od njihovih prednosti, a i na polovini su prvenstva. Fizički su maksimalno spremni i jaki kao kolektiv. Igraju u formaciji 4-3-3, forsiraju igru po krilima. Tu su najjači, ali opet, smatram da je Zvezda stvarno kvalitetnija i da neće biti nekih većih problema, pogotovo što se revanš igra na “Marakani”. Oni su iz malog grada, svaki igrač tamo ima punu podršku. Fudbalski klub im je sve. Imaju još jedan bazen, nema puno dešavanja u gradu. Stadion je mali, kapaciteta osam hiljada gledalaca, biće ispunjen do poslednjeg mesta, skoro su ga i renovirali... Biće lepa atmosfera, ali ni blizu onoga šta njih čeka na “Marakani”. Verujem u siguran prolaz Crvene zvezde - istakao je Jevtović.

Milan je “crveno-bijeli” dres obukao u junu 2018. godine.

- Moj san je bio da obučem dres Zvezde. Uspeo sam doći do “Marakane” iz malog sela Pranjana. Ostvario sam želju, osvojio dve titule sa Zvezdom. Hvala Bogu na svemu. Velika podrška na mom putu su supruga Ivana, deca Andrej i Matej, a očekujemo prinovu početkom februara, devojčicu. Daće Bog da sve bude dobro, oni su moja najveća snaga - rekao je Jevtović.

Rodno selo Pranjani su takođe Milanova inspiracija.

- Pored čuvene “Rakijade” u Pranjanima, imamo i Sabor violine. Specifično selo, ljudi se bave poljoprivredom, proizvode rakiju, sir i kajmak. Lepa je priroda. Preporučujem rakiju iz Pranjana, doneću vam da probate - obećao je Jevtović.

Velež

Milan je ovog ljeta zadužio dres “rođenih” iz Mostara. Vjeruje da se Velež može dići nakon eliminacije iz Evrope od andorskog Inter Eskaldesa.

- Kakav je to splet okolnosti bio, novi trener, deset novih igrača, težak put od šest ujutro do uveče, do 12 časova. Nismo obavili trening dan pred utakmicu, što se retko dešva u Evropi. Sve se skupilo negativno, povredi nam se još par igrača... Namestilo se kako ne treba i desi se takav rezultat. To je fudbal. Bilo - prošlo, najbitnija je naredna utakmica - rekao je Jevtović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana