Mijat Gaćinović se odmara u rodnom Trebinju: Sezona za pamćenje

G.S.
Mijat Gaćinović se odmara u rodnom Trebinju: Sezona za pamćenje

TREBINjE - Fudbalski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović ne zaboravlja svoj Leotar, niti Trebinje. Član grčkog AEK-a je nakon šampionskog slavlja došao na odmor i odmah posjetio omladince Leotara koji se bore za plasman u Premijer ligu BiH.

Gaćinović ima sjajnu sezonu iza sebe u kojoj je njegov tim AEK ispisao istoriju. Atinski klub je zaigrao na svom novom stadionu, a sve je krunisao osvajanjem duple krune nakon 45 godina.

Veliki doprinos uspjesima dao je upravo Trebinjac koji je u prvenstvu Grčke postigao devet golova i imao četiri asistencije.

- Prezadovoljan sam kako rezultatima kluba, tako i svojim partijama! Sezona je svakako bila za pamćenje. AEK je nakon 45 godina došao do duple krune u Grčkoj, bilo je zaista sjajno slavlje i navijači su dugo čekali na njega. Sezona zaista nije mogla da bude bolja, ni na timskom ni na individualnom planu. Ispostavilo se da je moja odluka da odem u Grčku, a zatim i da pojačam AEK bila prava. Pronašao sam se u ovoj zemlji, posebno sad u ovom klubu. Zaista nemam riječi kojima bih sve to opisao i nadam se samo da ćemo nastaviti u istom ritmu - poručio je sjajni fudbaler u intervju sa "Hercegsport".

Dolazak u Trebinje je iskoristio i da posjeti teren na kojem je napravio prve korake, ali i da pruži podršku mladim igračima Leotara. Prisjetio se svojih početaka i zna koliko će ovim momcima značiti podrška i savjeti.

- Drago mi je što sam došao i do Trebinja i morao sam da pružim ovim momcima podršku jer sam čuo da su je stvarno zaslužili. Nadam se da će imati dovoljno sreće i u narednim utakmicama. Čuo sam da to momci posebno zaslužuju i želim im puno sreće - rekao je Mijat.

Za razliku od juniora, seniori Leotara su ispali iz Premijer lige BiH.

- Čuo sam tu informaciju i da to još nije zvanično, tako da nije najjasnije šta će biti. Ja bih najviše volio da su na terenu izborili opstanak. Leotar je, po meni, zaslužio da bude u Premijer ligi. Mislim da je Trebinje zaslužilo da ima poseban klub koji bi trebalo da bude u vrhu Premijer lige BiH. Ipak, nadam se da će Leotar ostati u eliti ili, ako ispadne, da će se sljedeće sezone ekspresno vratiti i postati tim koji će se boriti za Evropu. Trebinje zaslužuje premijerligaša. Nadam se da će Leotar stogodišnjicu čekati u elitnom društvu - dodao je Gaćinović koji će imati nešto duži odmor.

Naime, zbog povrede on  će morati duže da se odmara. Odlične partije donijele su mu poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića, ali će zbog povrede morati da preskoči ovo okupljanje reprezentacije.

Legende uz Leotar

Fudbalske legende Vladimir Vanja Gudelj, Vladimir Gaćinović,  Mijat Gaćinović i Dragan Knežević nisu zaboravili svoj Leotar. Svi oni su došli na trening omladinskog pogona i razgovarali sa ovom selekcijom trebinjske ekipe te im pružili podršku za naredne mečeve i savjete kako da budu bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana