Mihajlo Jurasović, šef stručnog štaba Zvijezde 09: Rezultati tokom priprema nas neće zavarati

Darko Pašagić
Mihajlo Jurasović, šef stručnog štaba Zvijezde 09: Rezultati tokom priprema nas neće zavarati

BIJELjINA - Povratnik u premijerligaško društvo Zvijezda 09 u generalnoj provjeri pred start prvenstva savladao je Tuzla siti s 3:1 i nastavio s odličnim rezultatima u pripremnom periodu.

Golove za tim iz etno-sela Stanišići u ovom susretu postigli su Miroslav Đorđević, Kojo Matić i Vadze Gadsvil. Inače, bila je ovo peta kontrolna utakmica izabranika Mihajla Jurasovića u pripremnom periodu i četvrta pobjeda. Prije Tuzla sitija savladani su Gornji Rahić s 3:1, zvornička Drina sa 4:1 i Železničar iz Pančeva s 1:0, dok je susret s Novim Pazarom završen neriješeno, 1:1.

Iako su ostvarene četiri pobjede i jedan remi srpski stručnjak na klupi Zvijezde 09 naglasio je da ga to neće zavarati i da je veoma oprezan pred start prvenstva.

- Istina je da smo u kontrolnim utakmicama stvarno ostvarili dobre rezultate, ali u svakoj od njih mogao je biti konačan ishod i drugačiji. Često su tu presudile individualne greške pojedinaca, tako da to ne mora da bude nikakvo merilo - naglasio je Jurasović.

U prelaznom roku ekipa Zvijezde 09 pretrpjela je ogromne promjene u igračkom kadru.

- Bilo je stvarno dosta odlazaka, ali i dolazaka tako da je sve to trebalo da se uigra. Taman počneš da praviš jedan sistem, a onda dođu novi igrači. Najvažnije je da smo ovo vreme priprema iskoristili da se dobro upoznamo i sada delujemo kao homogena celina koja će sigurno ići samo napred - nastavio je Jurasović.

Prema njegovim riječima, jedini cilj u narednoj sezoni biće da se obezbijedi opstanak, ali i da se nastavi s afirmacijom mladih igrača.

- Nisam od onih koji obećavaju nešto nerealno. Naša želja je da budemo konkurentni većini ekipa i da što pre osiguramo mesto koje garantuje sigurnost vezanu za opstanak. Pokušaćemo da što je više moguće izgradimo svoj način igre, a koliko ćemo moći da ga koristimo u pojedinim mečevima zavisiće i od protivnika. Uz sve to želimo da što više pružamo šansu mladim fudbalerima koji su ponikli u klupskoj akademiji - rekao je Jurasović.

Srpski stručnjak u pripremnim utakmicama imao je priliku da se uvjeri u kvalitet sve i jednog igrača, koji konkuriše za mjesto u startnoj postavi.

- Istina je da smo imali malo problema s virusom na Zlatiboru, ali manje-više sve igrače smo uspeli da skeniramo. Neki od njih bili su odlični u pripremnim utakmicama, veoma efikasni, ali to ne mora ništa da znači, kada dođu mečevi za bodove. Moraju konstantno da budu u uzlaznom ritmu, jer će se samo na taj način izboriti za mesto u startnoj postavi - izjavio je Jurasović.

Njegovi izabranici na premijeri gostovaće kod Veleža.

- U glavi već otprilike imam sastav koji će početi utakmicu. Naravno tu je još poneka nedoumica. Najvažnije je da u ovom trenutku svi igrači koje imam na raspolaganju treniraju, nemaju nikakvih problema, a ko će istrčati na premijeri ostaje da se vidi - dodao je Jurasović.

Nepoznanica

Prema riječima šefa stručnog štaba Zvijezde 09 za njega je Premijer liga prilična nepoznanica.

-  Jedno je gledati utakmice putem snimaka, a drugo je to osetiti uživo na terenu. Svi smo svesni da je sve ovo za nas veliki izazov, jer je u prethodnih nekoliko godina koliko je Zvijezda 09 bila odsutna iz ovog takmičenja kvalitet porastao, ali smatram da smo sposobni da se uhvatimo u koštac sa svim što Premijer liga donosi - naglasio je Jurasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana