Međunarodni humanitarni turnir veterana u malom fudbalu "Mi igramo, oni pobjeđuju"

D.P.
Međunarodni humanitarni turnir veterana u malom fudbalu "Mi igramo, oni pobjeđuju"

BANjALUKA – Međunarodni humanitarni turnir veterana u malom fudbalu "Mi igramo, oni pobjeđuju", koji će se od 2. septembra odigrati u sportskoj dvorani "Borik" biće prilika da se još jednom pokaže humanost svih nas, istakli su organizatori ove smotre. Sav prihod sa ovog trećeg turnira od prodanih ulaznica, ali i aukcijskih dresova biće uplaćen Udruženju roditelja djece oboljele od malignih oboljenja "Iskra".

 - Prihod od prvog turnira bio je namijenjen domu "Rada Vranješević", sa drugog Udureženja žena oboljelih od raka dojke "Iskra", a sada smo se odlučili da da to bude ponovo "Iskra", ali drugo udruženje. Maksimalno smo se potrudili da turnir bude bolji od prethodnih. Na njemu će nastupiti osam veteranskih ekipa:

Crvena zvezda, Partizan, Rijeka, Sarajevo, Borac, reprezentacija Slovenije, Prijatelji turnira i Ol star – naglasio je jedan organizatora turnira Boro Vujić. Značaj prihod očekuje se od prodaje aukcijskih dresova. - Međ njima će se naći dresovi hrvatskog reprezentativac Joška Gvardiola, igrača Fenerbahčea Edina Džeke, jednog od najboljig golman svijeta, Slovenca Jana Oblaka, Crvene zvezde, Partizana, Borca sa potpisima svih igrača...

Početna cijena dresa je 100 evra, a cijena ulaznice za turnir tri marke – dodao je Vujić. Među veteranima, koji bi trebalo da nastupe na turniru naći će se mnoga proslavljena imena ne samo iz svijeta fudbala. - Dolazak su potvrdili Milan Lane Jovanović, Ivan Obradović; Megmed Baždarević, Zvjezdan Misimović, Mladen Bojinović, Bojan Ljubišić, Darko Maletić.

Tu je i naša veteranska ekipa – naglasio je nekadašnji kapiten Borca Damir Špica. U ime Udruženja "Iskra" zahvalio se Milan Berić, koji je naglasio da će ovaj turnir značiti mnogo za oboljelu djecu i dati im još više morala da se bore za ozdravljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana