Među "pancerima" i fudbaler Bajerna srpskog porijekla

GS
Među "pancerima" i fudbaler Bajerna srpskog porijekla

BERLIN - Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julijan Nagelsman saopštio je preliminarni spisak od 27 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo, a na njemu se našlo ime člana Bajerna Aleksandra Pavlovića.

Momak koji se dugo vremena dovodio u vezu sa selekcijom Srbije ipak će zaigrati za “pancere” na predstojećem Evru kojem su domaćini od 14. juna do 14. jula. Nagelsman je najavio da će do 7. juna saopštiti konačan spisak od 26 igrača, koji će nastupiti na EP. Svi selektori imaju rok do 7. juna da prijave konačan spisak igrača na koje računaju za kontinentalni šampionat i Nagelsman je najavio da će do tog datuma precrtati jedno ime sa sadašnjeg spiska. Zanimljivo je da u sastavu “pancera” neće biti Matsa Humelsa, Leona Gorecke, Niklasa Zilea, Juliana Branta, Karima Adejemija i Time Vernera. Odranije je poznato da zbog povrede neće igrati Serž Gnabri.

- Dugo smo razgovarali sa njima, razočarani su mojom odlukom, ali to je sasvim razumljivo - rekao je Nagelsman o izostanku Gorecke i Humelsa.

- Na kraju dana, kao glavni trener, moram da donosim odluke u najboljem interesu ekipe. Učinili su sve da budu uvršteni u sastav. Pokušao sam da im objasnim zašto nisu na spisku. Razumljivo je da su nezadovoljni. Ne mogu da kažem da smo imali loš razgovor, ali, naravno, u životu ima i loših razgovora - dodao je Nagelsman.

Na spisku se nalaze, golmani: Manuel Nojer (Bajern), Oliver Bauman (Hofenhajm), Aleksandar Nibel (Štutgart), Mark-Andre ter Štegen (Barselona). Defanzivci Valdemar Antonon Maksimilijan Mitelštat (Štutgart), Benjamin Henriks David Raum (Lajpcig), Džošua Kimih (Bajern), Robin Koh (Ajntraht), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek (Borusija D.), Džonatan Ta (B. Leverkuzen). Vezni red: Robert Andrih (B. Leverkuzen), Kris Fjurih (Štutgart), Paskal Gros (Brajton), Ilkaj Gindogan (Barselona), Toni Kros (Real Madrid), Aleksandar Pavlović, Džamal Musijala, Leroj Sane (Bajern), Florijan Virc (B. Leverkuzen). Napadači: Maksimilijan Bajer (Hofenhajm), Niklas Filkrug (Borusija D.), Kai Haverc (Arsenal), Tomas Miler (Bajern), Deniz Undav (Štutgart).

Povratak Krosa

Povratnik u reprezentaciju je veteran Toni Kros dok će Njemačka pripreme za EP početi 27. maja. “Panceri” će do početka kontinentalnog šampionata odigrati prijateljske mečeve sa Ukrajinom i Grčkom, a smješteni su u grupu sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana