Mateus: Mesi najbolji fudbaler 21. vijeka, Ronaldo najveće razočaranje na SP

Tanjug
Mateus: Mesi najbolji fudbaler 21. vijeka, Ronaldo najveće razočaranje na SP

BERLIN- Bivši njemački reprezentativac Lotar Mateus izjavio je danas da je fudbaler Pari Sen Žermena Argentinac Lionel Mesi najbolji igrač u 21. vijeku, prenosi "Bild".

Mesi je sa Argentinom osvojio titulu svjetskog šampiona na Mundijalu u Kataru. Argentina je prije dva dana u finalu SP u Kataru pobijedila Francusku poslije boljeg izvođenja penala, a Mesi je proglašen za najboljeg igrača Mundijala.

Mateus, koji je sa Njemačkom 1990. osvojio titulu svjetskog šampiona, tvrdi da je Portugalac Kristijano Ronaldo najveće razočaranje na Mundijalu.

"Ronaldo je svojim egom uništio sebe i Portugaliju. On je najveći krivac za neuspjeh Portugalaca na SP. Nema sumnje da je Ronaldo jedan od najboljih fudbalera svih vremena i sjajan napadač, ali mora da se suoči sa činjenicom da nekada neće moći da bude u startnoj postavi", rekao je bivši njemački fudbaler.

Portugalija je u četvrtfinalu SP eliminisana od Maroka (0:1).

"Malo mi je žao Ronalda, jer on nekada nije svjestan svog ponašanja i ega, koji može da uništi tim. On je najveće razočaranje SP i sušta suprotnost od Mesija, koji je apsolutni pobjednik. Mesi je to zaslužio, jer je dao meni i svim navijačima veliku sreću svojim kvalitetima i načinom igre. I to radi 17-18 godina. Za mene, Mesi je najbolji igrač u ovom milenijumu", zaključio je Mateus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana