Mateo Sušić, fudbaler Apoela: Borac je zaslužio pun respekt

Darko Dragičević
Mateo Sušić, fudbaler Apoela: Borac je zaslužio pun respekt

NIKOZIJA - Fudbaler Apoela Mateo Sušić će još jednom na megdan banjalučkom Borcu u evropskim kupovima. Pomenuti igrač je već u dresu rumunskog Kluža na međunarodnoj sceni igrao protiv “crveno-plavih”.

Sušić je tada slavio jer je Kluž prošao dalje. U prvom meču je bilo 3:1, a zatim je u revanšu u Banjaluci Borac imao 2:0, ali je ukinuto pravilo gola u gostima. U produžetku rumunski tim je postigao gol za 1:2 i prošao dalje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sušić dobro pamti te duele.

- Ovaj Borac je puno ozbiljniji tim, o tome govore rezultati koje je postigao. Ne potcjenjujem ekipu protiv koje sam igrao u dresu Kluža ,i oni su bili dobri, ne mislim ništa loše, ali ova ekipa je napravila iskorak u Evropi. Niko ih nije nadigrao. Baš mi je drago zbog toga i što ekipe iz BiH igraju grupnu fazu. Evo, prvo Zrinjski, a sad i Borac igraju grupnu fazu i to je veliki uspjeh. Dovoljno je napomenuti da im je malo nedostajalo da eliminišu Ferencavroš i igraju Ligu Evrope - istakao je Sušić.

A na terenu će desni bek biti rival bivšim saigračima. Ističe da na terenu neće biti popusta, ali da će mu biti drago da vidi neke saigrače.

- Svakako da će biti lijepo vidjeti bivše saigrače. Sa trenerom Mladenom Žižovićem sam bio saigrač u Zrinjskom i drago mi je što je napravio sjajan rezultat. Igrao sam još s Zoranom Kvržićem, dok sam bio u reprezentaciji sa Srđanom Grahovcem - dodao je igrač Apoela.

Na Kipru su odlično upoznati s kvalitetom narednog rivala. Rezultati koje je banjalučki klub ostvario donijeli su oprez.

- O Borcu se dosta zna i govori se s puno respekta. Posebno su upoznati jer je igrao protiv grčkih timova PAOK-a i Panatinaikosa koji se ovdje prate.  Svi smatraju da je ekipa veoma dobra, uostalom, pokazala je to u ovim duelima. Veoma su čvrsta, disciplinovana ekipa i sigurno nam neće biti lako - poručio je član kiparskog tima.

Sušić ističe da ekipa nije uspjela da ostvari prvi cilj na startu sezone.

- Iskreno, očekivali smo puno više. Željeli smo plasman u Ligu Evrope, ali nismo uspjeli. Sad se borimo u Ligi konferencije. Mislim da smo u prvom meču napravili kiks, jer smo bili puno bolji protiv Šamroka, dominirali smo, ali to nismo krunisali pobjedom. Zbog toga je pobjeda protiv Borca imperativ. Možda je to prednost rivala jer će on moći da igra  rasterećeno, dok mi više nemamo prava na kiks - objasnio je igrač.

Apoel je nedavno promijenio trenera. Na klupu je sjeo Manolo Himenez, bivši trener Sevilje i AEK-a, a u prvom duelu su savladali Omoniju Aradipu s 5:0.

- Sigurno da nam je ta pobjeda donijela samopouzdanje, posebno jer je došla nakon tri meča bez pobjede, što je za naš klub ravno katastrofi. Dati pet golova na gostovanju, nije mala stvar i sigurno da nam je to dodatni stimulans za nastavak sezone i dobra  stvar pred dolazak Borca i dobar debi za trenera.

Defanzivac Apoela ističe da Banjalučane očekuje vrela atmosfera na stadionu GSP u Nikoziji.

- Sigurno je da će atmosfera na stadionu biti odlična. Naš klub je najpopularniji i najveći na Kipru, tako da ima sjajnu podršku. Četiri godine nismo igrali grupnu fazu u Evropi, tako da su navijači željni dobrih mečeva. Imamo 11.000 prodatih sezonskih ulaznica, tako da očekujemo pun stadion - istakao je na kraju Sušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana