Marko Tešić, trener mrkonjićke Slobode: Kriza rezultata, ne i igre

Darko Pašagić
Marko Tešić, trener mrkonjićke Slobode: Kriza rezultata, ne i igre

MRKONjIĆ GRAD – Iako su njegovi izabranici u prva tri kola nastavka šampionata Republike Srpske osvojili samo jedan bod, šef stručnog štaba prvoligaša Slobode iz Mrkonjić Grada Marko Tešić smatra da nema mjesta za zabrinutost i da će stvari veoma brzo doći na svoje mjesto.

Ekipa sa stadiona “Luke” ovog proljeća doživjela je dva domaća poraza, u 18. kolu od Laktaša, 0:2 i u 20. od BSK-a 0:1, a međuvremenu su uspjeli da se sa gostovanja u Palama kod Romanije vrate neporaženi igrajući neriješeno, 1:1.

- Pružamo dobre partije, stvaramo šanse, ali one ostaju neiskorišćene i to je sigurno razlog što smo u prva tri proljećna kola osvojili samo jedan bod. U prvom proljećnom kolu dobro smo parirali Laktašima, ali smo poraženi. Protiv Romanije je bilo znatno bolje i uspjeli smo da osvojimo bod, a protiv BSK-a igrači su ponovo bili na zavidnom nivou, ali jednostavno nisu imali sreće u završnici. Nemam šta da im zamjerim i siguran sam da ćemo ove dosadašnje promašaje uspjeti negdje da naplatimo - naglasio je Tešić.

Po njegovim riječima, Slobodi na startu drugog dijela sezone naruku nije išao ni raspored.

- U prvih pet kola čak četiri susreta igramo protiv ekipa koje su prvi dio sezone završile na boljoj poziciji od nas. Zato smo svi složni da još nema razloga za brigu i da će stvari veoma brzo doći na svoje mjesto - nastavio je Tešić.

Već u narednom kolu u subotu od 15 časova njegovi izabranici biće na još jednom veoma teškom ispitu.

- Gostujemo kod Rudar Prijedora koji po meni još ima šanse da se uključi u borbu za titulu iako su kiksali u prošlom kolu na svom terenu protiv Romanije. Dodatni problem u ovom susretu za nas će predstavljati zdravstevni bilten, jer ćemo biti prilično oslabljeni. Zbog bolesti u ekipi sigurno neće biti Predraga Zekanovića, a zbog povreda Ilije Danilovića, Huana Hozea Fontemačija i Siniše Lazendića. Nadam se da će na tome ostati. Međutim, bez obzira ko istrči na teren pokušaćemo da se ravnopravno nosimo sa Prijedorčanima i nadam se da bismo ih i mi mogli iznenaditi. Ako tako i ne bude, imamo već u srijedu priliku za popravni, jer dočekujemo Famos i pobjeda u tom duelu bi mogla da za nas bude veoma važna na psihološkom polju – dodao je Tešić.

Deveto mjesto

Interesantno je da su fudbaleri Slobode na zimsku pauzu otišli na devetoj poziciji, ali i da su sada poslije samo jednog osvojenog boda u tri kola na istom mjestu. Međutim, tada su imali osam bodova više od ekipe na 15. mjestu, odnosno na poziciji koja vodi u baraž (Sloboda 25, Ljubić 17). Sada poslije 270 proljećnih minuta ta razlika se smanjila na samo četiri boda (Sloboda 26, Slavija 22).

- Sada smo mnogo bliže ugroženim ekipama, nego što je to bilo prije tri kola, ali naša računica je jasna. Cilj nam je da do kraja sezone sakupimo bar 42 boda i to bi sigurno bilo dovoljno da  ostanemo u eliti, a svaki bod više značio bio i znatan pomak na tabeli – rekao je trener Slobode Marko Tešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana