Marko Petrović: Zvezda ponos srpskog fudbala, biće spektakli na Marakani

Tanjug
Foto: FK Crvena zvezda

BEOGRAD - Ponosan sam na klub i na naše navijače. Napravili smo nezaboravnu utakmicu u srijedu, a atmosfera i emocija na stadionu pokazuju kolika je ljubav prema Crvenoj zvezdi, izjavio je danas operativni direktor FK Crvena zvezda Marko Petrović.

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u LŠ protiv Intera, Barselone, Benfike, Milana, Jang Bojsa, PSV Ajndhovena, Štutgarta i Monaka, odlučeno je juče žrebom u Monaku.

„Crveno-bijeli“ će u Beogradu dočekati Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart, dok će gostovati Interu, Milanu, Jang Bojsu i Monaku.

„Verujem da ćemo tokom aktuelne sezone biti svedoci mnogo istorijskih večeri na našoj Marakani. Ponosan sam i zbog činjenice da se Zvezda svih ovih godina ponovo izuzetno poštuje i to smo posebno osetili prilikom susreta sa predstavnicima drugih klubova na žrebu u Monaku“, rekao je Petrović, prenio je zvanični sajt kluba.

On se osvrnuo i na žrijeb koji je juče održan u Monaku. 

„Ne postoji 'idealni' žreb, ali biti u društvu nemačkih, španskih, italijanskih, portugalskih i holandskih klubova je velika, osvojena privilegija! Pored nas ovaj krug čini i još pet bivših šampiona Evrope“, dodao je Petrović.

Operativni direktor Zvezde je naveo da atmosfera sa Marakane oduševljava čitavu Evropu.

„Francuska televizija je juče pričala o atmosferi sa Marakane i jasno i glasno rekla - 'Ovo nema nigde!'. Što se tiče naših protivnika, mislim da nikada u istoriji Zvezde nismo u jednoj sezoni igrali protiv ovakvih evropskih ekipa. Tražiće se ulaznica više za utakmice i zato pozivam sve da što pre obezbede sezonsku kartu koja je najpovoljnija i koja jedina navijačima garantuje i mesto za eventualne mečeve u Ligi šampiona na proleće“, rekao je Petrović.
    
Format Lige šampiona je drugačiji u odnosu na prethodne godine.

„Novi format Lige šampiona je korak unapred, jer UEFA očekuje takmičenje u kojem će se do poslednjeg kola voditi borba za prolaz dalje, odnosno za plasman među 24 ekipe. Konkurencija je izuzetna, ali verujemo u naš tim i naše navijače na Marakani“, naveo je Petrović.

Crvena zvezda će ove sezone u Ligi šampiona odigrati najmanje osam utakmica.

„Crvena zvezda je prethodnih osam godina ponos, ne samo zvezdaša, već čitavog srpskog sporta i naše zemlje. Ovim plasmanom, Zvezda je donela Srbiji ne samo osam sjajnih utakmica na najvećoj fudbalskoj pozornici, već i oko 10 miliona evra od UEFA namenjenih samo za razvoj ostalih klubova iz naše zemlje, pored u prethodnim godinama već distribuiranih 15 miliona evra za razvoj infrastrukture“, istakao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana