Marko Nikolić: Partizan može do najvećih evropskih takmičenja

Tanjug
Marko Nikolić: Partizan može do najvećih evropskih takmičenja

MOSKVA - Trener fudbalera CSKA iz Moskve Marko Nikolić izjavio je danas da Partizan može naredne sezone da izbori plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja.

Partizan je prošle sezone osvojio drugo mjesto u Superligi Srbije i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

“Crno-bijeli” će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Dinama iz Kijeva.

Partizan se trenutno nalazi u Moskvi gdje će večeras od 18.30 časova na “Bratskom kupu” igrati protiv CSKA.

-Veliko je interesovanje, očekuje se pun stadion, čujem da su krenula i dva autobusa sa navijačima iz Beograda, očekuje nas pravo bratsko druženje. Takođe, biće ovo sjajna provjera i za CSKA i za Partizan, jer lige počinju za dvije nedjelje. Mislim da je „Bratski kup“ za Partizan idealna proba za ono što ga čeka u utakmici protiv Dinama iz Kijeva, jer su Dinamo Moskva, CSKA i Lokomotiva po stilu igre i svemu protivnici koji mnogo više liče na Dinamo Kijev nego što Dinamovi protivnici na pripremama liče na Partizan - rekao je Nikolić za Partizanov podkast, prenosi zvanični sajt “crno-bijelih”.

On je poželio sreću Partizanu u evropskim kvalifikacijama.

-Mislim da će ovaj letnji period u mnogo čemu da opredeli sezonu. U našem mentalitetu obično prisustvuje neki negativni predznak, da nešto ne možemo i da će biti teško, ali ja imam dobar osećaj. Mislim da će jedno od dva najveća evropska takmičenja ove jeseni biti naše. Nadam se, navijam - dodao je nekadašnji trener Partizana.

Nikolić (44) je bio trener Partizana od decembra 2013. do marta 2015. godine, kao i u sezoni 2016/2017. On je u sezoni 2016/2017. osvojio “duplu krunu” sa “crno-bijelima”.

-To je bio jedan neverovatan niz od preko 30 utakmica bez poraza, ali manje je bitna statistika, a mnogo je važnija energija i emocija koja je bila u toj sezoni. Živelo se za uspeh i on je morao da dođe. Bilo je uspeha gde god sam radio u svojoj karijeri, ali 2017. je ipak najdraža i najlepša sezona u mom životu -istakao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana