Marko Jevremović, novi defanzivac tima iz etno-sela Stanišići, za “Glas Srpske”: Nekada blizu Zvezde, danas u Zvijezdi 09

Dejan Kondić
Marko Jevremović, novi defanzivac tima iz etno-sela Stanišići, za “Glas Srpske”: Nekada blizu Zvezde, danas u Zvijezdi 09

ETNO-SELO STANIŠIĆI – Pomalo ispod radara prošla je informacija da je Zvijezda 09 angažovala dojučerašnjeg lijevog beka kiparskog Paralimnija Marka Jevremovića.

Iskusni 27-godišnji defanzivac je prije nešto malo više od dvije i po godine bio na meti Crvene zvezde. Sudbina se na neki način poigrala i Jevremovića je, umjesto tada u Zvezdu, ovog ljeta usmjerila u Zvijezdu 09 iz etno-sela Stanišići.

U razgovoru za “Glas Srpske”, svojevremeno najbolji asistent Superlige Srbije, otkriva gdje je “zapelo”, odnosno zašto nije prešao u  redove iz Ljutice Bogdana, te kako je na kraju završio u premijerligašu iz Republike Srpske.

- Ono što ja znam da je Zvezda dala ponudu od 80.000 evra Javoru u momentu kada sam imao ugovor, mislim na još godinu i po dana. I onda, znate kakvi su ljudi, niko ne brine o igraču, tražili su tri puta više novca od ponuđenog za obeštećenje. Na kraju nije došlo do dogovora i posle je Javor ispao iz Superlige, a ja sam još godinu dana odigrao za njih u nižem rangu. Morao sam, jer sam imao ugovor. Ostaje žal za Zvezdom. Mislim da je veći žal kod mojih kući, jer svi vole Zvezdu. Svojevremeno sam na debiju u Superligi, u dresu Mladosti iz Lučana dao gol Zvezdi na “Marakani”. Cela porodica je plakala tada, čak su i meni krenule suze posle datog gola. Vidi se to i na snimku. To mi je najlepši trenutak u karijeri - istakao je Jevremović.

Marko je preko “rajskog ostrva” došao u Zvijezdu 09. Sa timom iz etno-sela Stanišići, potpisao je ugovor na godinu dana, uz opciju da na zimu može biti slobodan igrač.

- Bio sam slobodan od juna. Imao sam par ponuda sa Kipra koje su bile finansijski “tanke” iako sam imao želju da ostanem tamo. Sa 27 godina morao sam da vodim računa o finansijskom delu, jer ne igra se fudbal ceo život. Sa druge strane, sa čelnim ljudima Zvijezde sam stalno bio u kontaktu, jedno 15-20 dana. Oni su mi predstavili plan za budućnost koji mi se svideo. A dobio sam i korektnu novčanu ponudu, tako da nisam imao dilemu. Volim izazove. Želim da pomognem ekipi. Moram da ispoštujem trud ljudi iz Zvijezde koji ćete retko gde sresti. Imamo kvalitet i trebaće nam malo vremena da se sve složi, da isplivamo iz teške situacije - rekao je Jevremović.

Minulu sezonu Jevremović je proveo u Paralimniju. U dresu kiparskog tima odigrao je 39 utakmica. Postigao je jedan gol i zabilježio pet asistencija.

- Na Kipru sam se odlično snašao, bilo mi je prelepo. Svima bih poželeo takvih godinu dana, da to doživi. Paralimni je manji klub, ali nikakav problem nisam imao. Sve je bilo za pohvalu, od smeštaja do redovnih primanja. Imao sam i automobil na korištenje. Ta godina provedena na “rajskom ostrvu” mi je ulepšala život, kompenzovala je pet, šest teških godina provedenih u Srbiji kada sam se mučio – priznao je Jevremović.

Stigli Vukoja i Ndijae

Zvijezda 09 je dovela još dva igrača. Novi članovi kluba su postali Bože Vukoja bivši član Širokog kao i defanzivac Mohamed Ndijae. Vukoja je igrao za Široki gdje je imao 124 nastupa, a potpisao je na dvije godine i nosiće dres sa brojem 77. Vukoja je još nastupao za GOŠK te Neretvanac iz Opuzena. Mohamed Ndijae je mladi reprezentativac Senegala i potpisao je ugovor na godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana