Marinović: Sarajevo je sad pod većim pritiskom

D. Dragičević
Marinović: Sarajevo je sad pod većim pritiskom

BANjALUKA - Seriju derbija fudbaleri Borca nastavljaju gostovanjem u Sarajevu u nedjelju u 19.45 časova.

Pred Banjalučanima je veoma težak zadatak a prošli meč na Gradskom stadionu je završen bez pobjednika 1:1. Crveno plavi su u seriji dobrih rezultata jer već 11 kola ne znaju za poraz. U seriji su pd devet pobjeda uz dva remija.

U slučaju da Borac ostane neporažen na stadionu Asim Ferhatović Hase napravio bi veliki korak ka osvajanju jesenje titule. Banjalučanima je do kraja naporne serije derbija ostao još samo duel protiv Željezničara.

-Nema nepoznanica, nedavno smo igrali tako da se odlično poznajemo. Sarajevo ima individualni kvalitet tako da nas očekuje težak meč. Odigrali smo dva derbija nakon toga protiv Zrinjskog i Širokog u kojima smo bili dobri. Ako ponovimo igru iz tih duela možemo se nadati povoljnom rezultatu. Pritisak je sad na njima, zbog mjesta i bodovnog zaostatka. Kao i ranije derbije koncentracija treba da bude na nivou, a mi đoramo da budemo mirniji u završnici - istakao je trener Vinko Marinović.

Za ovaj duel neizvjestan je nastup Zorana Kvržića. Golman Milan Mijatović brani u sjajnoj formi.

- Biće opet tvrda i teška utakmica slična onoj u Banjaluci . Opet će da odluče nijanse ili neke greške. Moramo da budemo maksimalno fokusirani, te da iskoristimo pritisak koji ima rival. Sarajevo u ovom meču ima imperativ pobjede, dok mi u prednosti zbog bodovne prednosti i dobre forme - dodao je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana