Marinović produžio ugovor, ostaje u Borcu

D.P.
Marinović produžio ugovor, ostaje u Borcu

BANjALUKA – Vinko Marinović ostaje trener Fudbalskog kluba Borac i u narednoj sezoni 2023/24.

Banjalučki klub je na dobrom putu da izbori četvrto uzastopno učešće u međunarodnom takmičenju, a trener ostaje na klupi i naredne sezone.

Marinović je preuzeo ekipu nakon ostavke Nenada Lalatovića i uspio je da vrati klub u vrh nakon lošeg starta u Premijer ligi BiH. Za vrijeme njegovog drugog mandata Borac je u 24 utakmice zabilježio 15 pobjeda, tri remija i sedam poraza.

"Borac je moj klub u kojem sam stekao igračku i trenersku afirmaciju, tako da smo se lako dogovorili . Zahvalio bih se predsjedniku kluba na ukazanom povjerenju. Znam šta je sve pred nama i imamo stvarno velike ambicije. Pred nama je mnogo posla i ono što je bitno što mi svi zajedno sa stručnim štabom želimo da odradimo to kako smo i planirali", rekao je Marinović.

Predsjednik Milan Tegeltija rekao je kako je zadovoljan poslom koji je Marinović uradio otkad je preuzeo klub i poručio kako je on pravo rješenje .

" Brzo smo se dogovorili i prepoznali ambicije kako lične tako i klupske. Marinović je uvaženi stručnjak i siguran sam da će i u narednom periodu vrlo uspješno voditi Borac i ispuniti ciljeve o kojima smo govorili u prethodnom periodu", rekao je predsjednik Borca Milan Tegeltija.

Prisutnima se obratio i sportski direktor Oliver Jandrić.

"Ovo je jedan od prvih koraka za pravljenje ekipe za narednu sezonu, logično je bilo da prvo riješimo mjesto šefa stručnog štaba. Period ispred nas ćemo iskorisiti za analizu sezone koja je već na izmaku. Iskoristio bih priliku da čestitam Vinku i poželim svima sreću u narednoj sezoni", poručio je Jandrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana