Marinović: Porazi nisu prijatni, ali treba vremena za stvaranje tima

D.D.
Marinović: Porazi nisu prijatni, ali treba vremena za stvaranje tima

BANjALUKA – Fudbaleri Borca vratili su se sa priprema sa Zlatibora, a pred stručnim štabom je veoma težak zadatak da što prije uklopi nove igrače u tim.

Borac je trenutno doveo 10 novih fudbalera, mnogi su došli  tokom priprema tako da se još nisu priviknuli na sistem rada.

-Radili smo dvije nedjelje na Zlatiboru. Mogu biti zadovoljan sa odnosom igrača prema obavezama, ali je jasno da ima dosta stvari koje moramo popravljati. Imamo dosta novih igrača koji su tek stigli tako da im treba vremena za adaptaciju i privikavanje- istakao je trener Vinko Marinović.

Borac je doživio tri poraza na Zlatiboru i to od Crvene zvezde(0:2), Železničara Pančevo(1:2), te Radničkog 1923 Kragujevac (0:2). Mnogo stvari  nisu bile dobre u ovim mečevima a efikasnost je izostala.

-Zvezda je bila kvalitetnija u prvom meču to sve stoji. Imali smo stvari kojima smo bili zadovoljni u tom duelu. Prvo poluvrijeme protiv Železničara nije bilo kako smo planitrali, drugo poluvrijeme je bilo bolje. Slično se desilo i protiv Radničkog iz Kragujevca Ovo su pripreme i još nisu stvari legle na način kako treba. Dešavaju nam se stvari koje moramo da ispravljamo u narednom periodu. Nije prijatno kad gubimo ali bar imamo jasnu sliku šta treba da radimo u narednom periodu- dodao je Mrinović.

Banjalučani su u opvom prelaznom roku doveli 10 igrača. Pojačanja su Sebastijan Erera, Hoze Rikardo Kortez, Roslan Barski, Maks Juraj Ćelić, Zoran Kvržić, Nemanja Mihajlović, Damir Hrelja, Stefan Fićović, Ranko Jokić i Vasilije Terzić.

-Imamo dosta igrača koji su dolazili tokom pripreme a treba vremena za sve. Oni su imali mali period rada sa nama i treba vremena da ih uklopimo. Sigurno da će to biti sve bolje kako se budemo uklapali. Imali smo problema i sa povredama, tako da očekujem da budemo u nastavku priprema u jačem rosteru i da ispravimo uočene greške – istakao je Marinović. Naredni meč je protiv Vojvodine 19.jula

Banjalučani sve više pažnje posvećuju i pripremi meča sa Austrijom

-Naravno da razmišljamo o tom duelu, pratimo kako oni igraju prijateljske mečeve i kako formiraju tim. Nastojaćemo da se što bolje spremimo. Gledaćemo utakmice koje oni imaju ispred sebe i radićemo najbolje što možemo da bi se pripremili za utakmicu- dodao je Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana