Marinović otkrio šta će da odluči derbi protiv Sarajeva

Darko Dragičević
Marinović otkrio šta će da odluči derbi protiv Sarajeva

BANjALUKA - Vrijeme derbija! Pred fudbalerima Borca je možda i prelomni dio sezone u kojem će u pet kola imati seriju teških mečeva. Dva puta će igrati protiv Sarajeva, a odmjeriće još snage sa Zrinjskim, Širokim i Željezničarom.

Banjalučani ovaj period čekaju sa liderske pozicije a prvi rival je Sarajevo u zaostalom meču. Trener Vinko Marinović za ovaj meč može da računa na gotovo sve igrače a sa treninzma su počeli i Enver Kulašin i Slobodan Đekić.

Borac je u odličnoj seriji vezao je osam pobjeda a uz to protiv Sarajeva već četiri meča na domaćem terenu ne zna za poraz. Tri posljednja su završena minimalnom pobjedom banjalučkog tima, a posljednji je doživljen kada je bordo ekipu vodio upravo Marinović.

- U dobrom raspoloženju dočekujemo derbi protiv Sarajeva. Ostvarili smo osam pobjeda na tri posljednja meča nismo primili gol, što može da nas raduje. I oni dolaze u dobroj formi. Dobili su gradski derbi , bili efikasni igraju direktno prema golu tako da očekujem kvalitetan meč. Svaki derbi nosi određeni pritisak, a na nama je da budemo skoncentrisani, jer će detalji da odluče ovaj duel. Vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača, koje pozivam da nas podrže, ostvariti željeni rezultat- istakao je Marinović.

Sjajni trener je radio u najvećim klubovima a ističe da je pritisak uvijek prisutan.

- Pritisak postoji u svim klubovima i treba pronaći način da se nosimo sa njim. Teško je reći gdje je veći, svaka ekipa ima svoje specifičnosti, posebno u određenim momentima- dodao je trener Borca.

Tri posljednja derbija banjalučki tim je dobio sa 1:0, a u stručnom štabu ne bi imali ništa protiv ni da se ovaj završi istim rezultatom.

-Svaka pobjeda bi nam puno značila, sigurno da bi bili zadovoljni i minimalnom kojom bi nastavili našu seriju i dodatno odmakli rivalu- rekao je Marinović.

Igrač Jovan Nišić je pozvao navijače.

- Derbiji nose poseban značaj. Mene takvi mečevi dodatno inspirišu da budem još bolji.  Sigurno je da oni nose pritisak ali donose i dodatni adrenalin. I ja pozivam navijače da nas podrže. U seriji smo pobeda želimo da je nastavimo. Sarajevo će takođe doći puno samopouzdanja jer su i oni dobili derbi i žele da nastave uspehe- istakao je Nišić.

Humanost na djelu

Fudbalski klub Borac će u ovim derbi mečevima da pokaže i svoju humanu stranu. Naime, dio prihoda sa utakmice protiv Sarajeva biće uplaćen za Saru Vujinović, dok će dio prihoda sa duela protiv Zrinjskog biti uplaćen za liječenje Sergeja Stupara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana