Madeira se ponovo poklonila Žutom

Darko Pašagić
Madeira se ponovo poklonila Žutom

FUNŠAL - Bivši fudbaler Borca Vladan Danilović, popularni Žuti drugu sezonu zaredom proglašen je za najboljeg igrača portugalskog drugoligaša Nasionala iz Funšala.

Ovo priznanje dodjeljuje redakcija dnevnih novina “Empresa de Cervejas da Madeira” koji je najuticajniji medij u pokrajini Madeira, a Daniloviću je pripalo priznanje “Najbolji na utakmici”.

- Presrećan sam što sam ponovo dobio ovo priznanje i nadam se da će mi ono biti dalji podstrek za napredovanje u karijeri. Ovo priznanje se dodjeljuje na osnovu izvještaja novinara sa zvaničnih utakmica, a interesantno sam u prošloj sezoni odigrao 35 utakmica (Druga liga Portugalije, Kup Portugalije i Liga kup) i da sam u čak 13 proglašavan za najboljeg igrača na utakmici. Naravno da ovo priznanje nije samo moja zasluga, već svih u klubu, prvenstveno saigrača na terenu - naglasio je Danilović.

Pred početak sezone klupski ciljevi nisu bili veliki i želja svih u klubu bio je plasman u sredini tabele.

- Na startu smo doživjeli dva poraza, a onda smo zaigrali kao preporođeni i ostvarili smo pet uzastopnih pobjeda, tako da smo poslije sedam odigranih kola na drugom mjestu sa 15 bodova, koliko imaju i Maritimo i Santa Klara. Prvi je AVS, koji je osvojio četiri boda više. Kao što je poznato u prvu ligu će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe, dok treća igra baraž. Svi smo u klubu presrećni poslije ove serije pobjeda, ali niko ne želi da razmišlja mnogo unaprijed. Ono što sve raduje jeste činjenica da igramo veoma efikasno, u sedam kola smo postigli čak 16 golova i po tome smo najbolji u Ligi. Pokušaćemo da guramo u ovom ritmu što dalje, a ako se ukaže prilika da se vratimo u pomenutu prvu ligu sigurno ćemo znati da je iskoristimo  - istakao je Danilović.

Danilović je u Nasional stigao početkom oktobra 2020. godine i već se odlično privikao na život u Funšalu, ali i na portugalsko poimanje fudbala.

- U posljednjoj smo godini ugovora sa Nasionalom i sve mi je bolje i bolje. Ugovor s Portugalcima mi ističe krajem juna naredne godine, ali još uvijek ne razmišljam šta dalje. Naravno da želim da napravim iskorak u karijeri, ali ne krijem da mi je ovdje stvarno lijepo, a da je tako potvrđuju i ove dvije nagrade. Mnogo sam ponosan na njih, jer nije lako to ostvariti daleko od kuće, što se kaže u tuđem svijetu. Želim prvenstveno da me posluži zdravlje, da igram dobro, da ekipa ostvari što bolje rezultate, a poslije toga vidjećemo - nastavio je Danilović.

Redovno prati dešavanja na fudbalskoj sceni Republike Srpske i BiH.

- Naravno da najviše pratim svoja dva najdraža kluba, Borac i Sutjesku. Možda malo više Borac, iz razloga što stalno imaju prenosi utakmica, dok me o dešavanjima u Sutjesci obavještavaju prijatelji i saigrači s kojima sam igrao u mlađim kategorijama. Podržavam oba kluba, pogotovo Borac, jer je to klub koji mi je dao mnogo i lansirao me u evropski fudbal. Raduje me što su prvi na tabeli. Nadam se da će tako ostati do kraja sezone, jer klub kao što je Borac i grad kao što je Banjaluka zaslužuju samo najveće uspjehe. Uvijek će me njihovi dobri rezultati radovati, jer uvijek ću biti njihov vjerni navijač, iako nisam više dio kluba. Želim od srca da ostvare svoje zacrtane ciljeve - dodao je Danilović, koji svaki trenutak slobodnog vremena koristi da provede sa porodicom u Foči, ali i u Banjaluci, koja mu je za vrijeme četvorogodišnjeg boravka praktično postala druga kuća.

Biografija

Vladan Danilović je 27. jula ove godine proslavio 24. rođendan. Rođen je Foči, a karijeru je počeo u Sutjesci. Odatle ja kao veoma mlad fudbaler sa nešto manje od 17 godina stigao u banjalučki Borac, gdje je proveo nešto više od četiri godine, a onda ga je fudbalski put odveo u Nasional. Igrao je za reprezentaciju BiH do 19 i do 21 godine, a za seniorsku selekciju zabilježio je sedam nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana