Luka Kulenović u sve boljoj formi: Holandija prevazišla sva očekivanja

Darko Dragičević
Luka Kulenović u sve boljoj formi: Holandija prevazišla sva očekivanja

ALMELO - Napadač Luka Kulenović igra sve bolje u Holandiji. Bivši napadač Krupe, Željezničara, Rudar Prijedora i Sloge postigao je i drugi gol u pet mečeva u veoma jakom šampionatu.

Kulenović ističe da je najvažnije da se u potpunosti oporavio i da je maksimalno fokusiran na obaveze na terenu. Odlično se snašao u novom klubu, gdje su svi bili strpljivi u vezi sa njegovim povratkom u puni trenažni proces i sad želi da im se oduži na pravi način.

- Nakon pet utakmica mogu reći da je holandska liga sve ono što sam mislio da će biti, a možda i malo bolja. Po svemu je fudbal ovdje na nekom drugom, puno višem nivou, od pristupa igrača i trenera do atmosfere oko kluba. Kad hodaš gradom, jednostavno osjetiš kako cijela država baš voli fudbalu i uživa u njemu - ističe napadač za “Glas Srpske”.

Za Kulenovića je posebno važno da ekipe igraju napadački jer je to stil igre koji voli.

- Intenzitet igre je ovdje baš visok, zato što sve i jedan klub želi da igra fudbal i da igra ofanzivno, to publika zahtijeva i to je filozofija kojom se vode svi u ligi. Možda se ne trči kao u Češkoj, ali postoji razlog za to, jer su svi tehnički sposobni i dovoljno dobri, gdje ako ne igrate odbranu kao ekipa, onda će protivnik iz tri pasa proći kroz vašu odbranu i doći do opasne zone. Ključno je taktički biti postavljen na pravo mjesto i čekati momenat, nego da svaki igrač samo trči po terenu s ciljem da uzme loptu - navodi odlični napadač.

Kulenović je u tri posljednja meča postigao dva gola. U prošlom kolu protiv Go Aheda donio je prednost svom timu, ali je rival u nastavku napravio preokret i slavio.

- Lično sam zadovoljan kako sam krenuo, prvi gol došao je u drugom startu u gostima protiv NEC Nijmegena. Dokazao sam da imam kvalitet i da mogu dosta pomoći ekipi, na meni je samo da popravim neke sitnice i detalje da bih sve češće svoje šanse pretvarao u gol - jasan je napadač.

Herakles je trenutno na 12. poziciji sa devet bodova iz osam mečeva.

- Trenutno mogu reći da smo zadovoljni iako smo imali utakmice gdje smo mogli i više bodova uzeti. Ali od prvog dana smo znali da ćemo morati imati strpljenje jer smo imali dosta povreda.  Većina igrača se sad vratila i mislim da se to primijeti po igri. Slijedi reprezentativna pauza u kojoj ćemo se dodatno uigrati i, nadam se, biti sve bolji - dodao je na kraju Kulenović.

Ajaks

Nakon reprezentativne pauze Herakles  će na svom terenu dočekati slavni Ajaks, koji je nakon lošeg starta vezao četiri meča bez poraza.

- Sigurno je da se radujem mečevima protiv holandskih velikana. Najbolje partije u Češkoj sam pružao upravo protiv najjačih timova. To me dodatno inspiriše i imam motiv, pa se nadam da ću nastaviti i ovdje - poručio je Kulenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana