Luka Božičković pojačao vezni red dobojskog premijerligaša: Sloga šansa za napredak

Darko Dragičević
Luka Božičković pojačao vezni red dobojskog premijerligaša: Sloga šansa za napredak

DOBOJ – Dobojska Sloga će u narednom periodu pružiti šansu mladim fudbalerima da se dokažu u elitnom rangu takmičenja. Pored domaćih snaga, koji su prekomandovani iz mlađih kategorija, jedan od igrača koji će imati veliku šansu je Luka Božičković.

Centralni vezni igrač je inače mladi reprezentativac BiH. U jesenjem dijelu sezone nosio je dres rumunskog Voluntarija za koji je odigrao četiri meča. Ipak očekuje se da svoj talenat dokaže u dresu dobojskog tima i da se nametne stručnom štabu.

Božičković je inače rođen u Njemačkoj gdje je prošao školu Hamburga. Nakon toga igrao je u Sloveniji za Maribor gdje je proveo sezonu i po. U tom periodu odigrao je 16 mečeva za slovenački tim u kojem je pokazao svoj talenat. Odlikuje ga kreativnost u igri.

- Jako sam srećan što sam ovdje i što sam dobio povjerenje trenera i uprave. Zadnjih pola godine sam igrao u Rumuniji za Voluntari. Došao sam u Slogu, odradio sam prvi trening i utisci su jako dobri. Atmosfera u svlačionici je odlična, svi su me prihvatili dobro tako da ću se lako uklopiti u tim. Ekipa je mlada, željna dokazivanja i kvalitetnog treninga i to će donijeti rezultate - istakao je Božičković

Za mladog igrača narednih pola sezone su veoma značajni, jer želi da podigne formu i da ima zapaženiju minutažu u timu.

- Slijedi nam drugi dio priprema u Antaliji i daću sve od sebe da se dokažem na utakmicama i treninzima i da se što prije uklopim u ekipu i sistem igre. Imam veliki motiv i sigurno da želim da se nametnem stručnom štabu i da opravdam povjerenje i poziv da dođem u Slogu. Ekipa je imala odlične rezultate u proteklom periodu i nadam se da mogu da pomognem ekipi. Naravno da je želja svih nas da se još bolje spremimo i da u proljećnom dijelu šampionata Sloga nastavi sa dobrim rezultatima koje su imali - rekao je novi veznjak dobojskog premijerligaša.

Sloga tokom priprema u Doboju neće igrati kontrolne mečeve, već će sa odigravanjem utakmica krenuti tek na pripremama u Antaliji. Tu su dogovorili veoma kvalitetne provjere. Prvu pripremnu utakmicu ekipa će odigrati 26. januara protiv Jelimaje iz Kazahstana. Tri dana kasnije na redu je duel protov poljske Visle Plok. Sloga će 2. februara igrati protiv Bundjekora iz Uzbekistana dok će najteži rival biti Dinamo iz Moskve u posljednjem ispitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana